Harhaanjohtavan tiedon levittämisestä

En yleensä vaivaudu vastaamaan kommentteihin, mutta nyt teen poikkeuksen. Kyseessä on tuo merkintä.

Kun työaika maanantaina alkoi, eräästä paikasta ilmestyi pari kommenttia. Niistä:

1) Kun oma kylki on pikimusta, turha ryhtyä muita yrityksiä panettelemaan. Vihjaus, että Privanetin osakevälitys olisi näennäistä, on ko. firman liiketoimintaa vahingoittavaa ja saattaa ainakin teoriassa johtaa vahingonkorvausvaateeseen, vrt. Jos väite olisi totta, siitä sopisi kaikin mokomin ilmoittaa Fivaan eikä täällä huudella. Kun Privanetin tilinpäätökset ovat julkisia ja tilintarkastettuja, on yhä älyttömämpää väittää, ettei Privanetilla muka olisi välitysliiketoimintaa. Väite on pelkkää roskaa.

2) Asiakasturva Oy tarjosi aikoinaan Findan osakkeista vähemmän kuin Finda itse samanaikaisessa omien osakkeiden ostokampanjassa. Olikohan Findankin tarjous mukamas keinotekoinen? Vrt. myös.

3) ”Konkurssikypsä Lapis” Merkinnässäni puhutaan Findasta eikä mistään Lapiksesta. Kommentti on harhaanjohtamista. Pörssissä noteerataan ja on noteerattu vaikka kuinka montaa konkkakypsää firmaa, ei se ole yksin Privanetin ominaisuus. Lapikselle ei muuten ole nyt (21.5.) myyntinoteerausta.

4) ”Ei kukaan eurolla euroa osta” Ei tuostakaan talouden Nobelia anneta. Joka arkipäivä firmat ostavat pörssistä miljardeilla osakkeita siten, että mahdollisuudet merkittävään arbitraasiin ovat pääsääntöisesti vähäisiä ja lyhytaikaisia. Kyllä pörsseissä eurolla ostetaan päivittäin nimenomaan euron osakkeita ja tähtäin on tulevaisuudessa.

5) Lakikirjasta löytyy kaikkea kivaa, ihan esim.:

”Arvopaperien ja muiden rahoitusvälineiden markkinoinnissa ja vaihdannassa, joka tapahtuu elinkeinotoiminnassa, sekä täytettäessä tämän lain mukaista tiedonantovelvollisuutta ei saa antaa totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja.” (1.luku, 3 §)

Tämä koskee siis kaikkia osakkeita ja yrityksiä toimijoina myös pörssin ulkopuolella.

6) En pidä mitenkään järkevänä liiketoimintana sitä, että yksi ja sama firma on kirjekuoressa lähettänyt kymmeniä kirjeitä samoille henkilöille. OTC-sijoituksen, siis nimi oli OTC-sijoitus, (yhteystiedot) olisi hyvä uskoa, että ennemmin helvetti jäätyy kuin minä myyn sinne yhtään mitään.

7) Kun seuraavan kerran saan roskapostia OTC-sijoitukselta, laitan vastaavan merkinnän tuonne. Tämä suurenmoinen firma saa tälle hienolle liiketoiminnalleen vieläkin enemmän kunniaa ja mainetta.

8) En usko OTC-sijoituksen toiminnan olevan enää erityisen tuloksellista Findassa. Kun tämä homma ehtyy, voivat ryhtyä harjoittamaan katusoittoa. Yleinen hyöty olisi suurempi.

9) Findan valuaatio on niin helppoa kuin valuaatio yleensä voi olla. Julkisten arvioitten mukaan Finda aiotaan purkaa, jolloin substanssiarvo on ratkaiseva. Tuon tiedon mukaan se olisi yli 40 euroa (huomatkaa myös siinä esitetyt varaukset). Jokainen voi itse tarkistaa asian laskemalla päivän hinnan Findan DNA-omistukselle ja jakamalla sen Findan osakkeiden lukumäärällä. OTC-sijoitus tarjoaa siis 25 euroa ja Privanetin noteeraus on yli 30 euroa.

10) Kommentointilomakkeen ensimmäinen kohta on ”nimi”, mutta kun nimeäkään ei osata kirjoittaa, olen kommentointimahdollisuudet poistanut.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan