Helsingin Yliopisto on noussut maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon

Helsingin yliopisto on noussut sijoille yliopistojen mainekyselyssä maailman sadan parhaan yliopiston listalle. Se pääsi sijoille 81–90. Mainearvio perustuu arvostetun Times Higher Education -lehden enlanninkielisille asiantuntijoille tekemään mielipidekyselyyn. Kyselyssä vastaajia pyydetään nimeämään maailman parhaat yliopistot opetuksen ja tutkimuksen aloilta.

Rehtori Jukka Kola on erittäin tyytyväinen.
–Muiden kuin englanninkielisten yliopistojen on vaikea päästä tälle listalle. Sijoittuminen sadan parhaan joukkoon on tärkeää tulevankin menestyksen kannalta, sillä maineeltaan arvostettuihin yliopistoihin hakeutuu parhaita tutkijoita ja opiskelijoita.

Times Higher Education julkaisee vain sadan parhaan yliopiston nimet. Lehden tutkimus on kansainvälisistä yliopistojen mainetutkimuksista arvostetuin ja luotetuin.

Pohjolasta mukana kolme yliopistoa

Mainelistan kärjessä tänäkin vuonna on yhdysvaltalainen Harvardin yliopisto. Seuraaville sijoille ovat nousseet brittiläiset Cambridgen ja Oxfordin yliopistot. Pohjoismaista listalle nousi Helsingin yliopiston lisäksi Uppsalan yliopisto sijoille 81-90. Karoliininen instituutti kohosi nyt sijalle 45.

Kyselyyn vastaajia on vuosittain yli 10 000 yli 140 maasta. Vastaajien valinnalla pyritään takaamaan tulosten luotettavuus sekä maantieteellinen ja tieteenaloittain edustavuus. Vastaajilla on keskimäärin 18 vuoden tutkijanura takanaan.

Helsingin yliopisto on menestynyt suomalaisyliopistoista parhaiten myös muissa yliopistovertailuissa, kuten Shanghai- ja QS-rankingeissa.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin