IMF ennustaa maailmantaloudelle 3% kasvua

IMF on korjannut talouskasvuarviotaan alaspäin. IMF ennakoi maailmantalouden kasvavan tänä vuonna hieman yli 3% vauhdilla kun vielä huhtikuussa tilanne näytti valoisammalta.

Maailman talouskasvuennuste (Lähde: IMF)

Syynä heikkoon kasvuun on kehittyvien maiden heikko kulutuskysyntä ja Euroalueella jatkuva taantuma. Uusina riskeinä IMF luettelee kehittyvien maiden kasvupotentiaalin rapautumisen, kireämmät ehdot velanannossa ja keskuspankkien velkakirjaostojen mahdollisen vähentämisen.

IMF suosittelee, kuten jo vuosien ajan, kehittyviä maita jatkamaan löysää, velkavetoista talouspolitiikkaansa samalla kun keskipitkälle aikavälille luodaan näkymä uskottavasta tavasta selviytyä kasvavista velkataakoista.

IMF ennakoi Euroalueen talouden supistuvan tänä vuonna puoli prosenttia ja kasvavan taas vuonna 2014 noin 1%.  

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki