Indeksien porinaa, S&P 500

Osakemarkkinat taisivat saada saman ripulin, kuin minkä muksuni toivat tarhasta kotiin. Ruudullani oleva S&P 500 sukelsi reippaimmillaan lähes neljä prosenttia huipuistaan. Maailmanmittakaavassa tätä ei kovin suurena liikkeenä vielä voida pitää, kun vyön alla on kuukausien riemukas rallattelu. S&P päätyi eilisen kaupankäynnin aikana tukitasolle samalla kun indeksin yksittäisten osakkeiden mielialoja kuvaava 20 päivän NHNL-indeksi sukelsi tasolle, jolta useimmiten löydetään pomppuun ainekset, varsinkin kun hinta sattuu samalla olemaan tukitason tuntumassa. Syvälle myydylle indeksille on luontaista ponnahtaa kohti yläpuolen vastustasoa, ja tuskin kovin heikko veikkaus on tälläkään kertaa arvailla näin tapahtuvaksi.

Kiinnostavampi kysymys kuitenkin on pohdinta siitä, onko tulevissa korteissa kirjoitettu syvempi korjausliike vai onko tämä samankaltainen pikkupelottelu kuin vuoden 2013 töyssyt. Tällä hetkellä varmasti jokaisen arvaus tulevasta on yhtä arvokas. Jotain tienviittoja voisimme kuitenkin asetella. Mikäli nousu päätyy yläpuolen vastustasolle ja kääntyy takaisin kohti aikaisempia pohjia, on todennäköistä, että alapuolen tukitaso tulee pettämään. Tästä kielii erittäin syvälle painunut 20 päivän NHNL-indeksi. Lopulliset pohjat näin syvälle myydyssä tilanteessa useimmiten vaativat aikaisemman tukitason läpäisemistä samalla kun 20 päivän NHNL-indeksi jää aikaisempaa syöksypiikkiä ylemmälle tasolle.

Myynti-innon yltyminen voisi hyvin viedä meidät vierailulle SPY:ssä nähtävän gapin tasolle, joka on karvan alle 7 prosenttia nykyisen hinnan alapuolella. Suurempi korjausliike antaisi monelle sijoittajalle hyvä paikan suunnitella suosikkiosakkeiden ostoksia hieman edullisemmilta tasoilta.

Matias

www.matiassavolainen.com

 

 

 

Related Posts