Joka seitsemännellä suomalaisella on maksuhäiriömerkintä

Yhteiskunta

Kesäkuun lopussa noin joka seitsemännellä suomalaisella oli maksuhäiriömerkintöjä ja määrä kasvaa selviää Asiakastiedon maksuhäiriötilastosta.

”Valitettavasti muutkin tilastohavainnot osoittavat, että kuluttajien vakavat maksuvaikeudet ovat lisääntyneet”, kertoo viestintäpäällikkö Ville Kauppi Asiakastiedosta.

Yksityishenkilöille rekisteröityjen maksuhäiriömerkintöjen kokonaismäärä kasvoi alkuvuonna 13 prosenttia. Esimerkiksi yksityishenkilön velkajärjestelyjä on alkuvuonna haettu ja aloitettu lähes 40 prosenttia enemmän kuin aiempina vuosina.

”Tätä voi pitää myös hyvänä asiana, sillä velkajärjestelyyn hakeutuminen osoittaa, että henkilöllä on halu saada asiansa kuntoon. Kun velkoja on paljon, niitä täytyy pystyä järjestelemään kokonaisuutena”, Kauppi huomioi.

Yritysten konkurssit lisääntyvät

Yritysten konkurssit ovat lisääntyneet maltillisesti. Korkojen nousu ei ole ainakaan vielä realisoitunut systeemiseksi, rahoitusjärjestelmää haavoittavaksi ilmiöksi. Kyse on ainakin toistaiseksi korkojennousun synnyttämästä luonnollisesta muutoskivusta.

 

Kuvan lähde: pixabay

Related Posts