Joulun taikaa

Näin jouluna tulee mielellään katsottua kaikkea vanhaa, jouluhan on ajaton juhla. Tähän muisteluun voi ajautua vaikka katselemalla vanhoja mainoksia, nykisiä ei viitsi. Tähän vanhojen mainoksien katseluun luo oivan mahdollisuuden Internet ja siellä:

http://www.wishbookweb.com/

Searsin joululuettelot ovat valaisevia. Vuoden 1975 luettelossa (ne ovat olleet aina satoja sivuja paksuja) on esim hieno mikroaaltouuni:

Tuon vehkeen hinta on siis 300 taalaa ja se on kuluttajahintaindeksillä nykyrahaksi muutettuna 1270 dollaria. Palkkaindeksillä vielä enemmän. Näitä katsomalla pääsee joulutunnelmaa. Tuo keittiöväline on kodin keskipiste aivan kuten televisio!

 

Hyvää Joulua kaikille Piksun lukijoille ja myös kirjoittajille.

Toivoo Jarno

2 thoughts on “Joulun taikaa

  1. Hyvää deflaatiota!

    Tuota se on hyvä deflaatio: hinnat laskevat tekniikan kehittyessä ja tuotantokustannusten pudotessa. Hyödykkeiden halventumisesta huolimatta tuottajat tekevät voittoa. Win-win-tilanne kaikkien kannalta.

    Hyvää joulua minultakin kaikille!

    Heikki

  2. Hyvä idea

    kaivaa tuo vanha mainos esille. Innovaatio ja tehokkuus ovat hyviä asioita. Tehostamisen vastustaminen heppoisilla argumenteilla on lopetettava. Aatelkaapas, jos mikroaaltouuniteollisuuden tehostamista ja innovointia olisi onnistuneesti vastustettu niin uuni maksaisi sen tuhannen euroa, olisi ruman näköinen ja kestäisi käyttöä vaivaiset pari vuotta. Nyt tuo tonni jää meille muuhun käyttöön ja kasvattaa hyvinvointiamme.

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla