Keksintösäätiö parantaa aloittaville yrittäjille suunnattuja ilmaispalveluita

Keksintösäätiö etsii ja auttaa yksityishenkilöitä ja aloittavia yrittäjiä kehittämään keksintöjä ja innovatiivisia ideoita.

Uusien suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittäminen helpottuu, kun Keksintosaatiö lähtee mukaan Suomalaisen Työn Liiton huhtikuussa lanseeraamaan nettiyhteisöön, Avainklubiin.

Keksintösäätiön rooli Avainklubissa on edistää ja tukea uusien yritysten syntyä avainklubilaisten ideoimien tuotteiden ja palvelujen pohjalta. Avainklubi on internetissä toimiva yhteisöpalvelu, joka jalostaa kuluttajien arjen oivalluksia suomalaisiksi menestystuotteiksi. Palvelu on eri toimijoiden yhteistyöalusta, jossa tavalliset suomalaiset ideoivat ja kehittävät suomalaisia tuotteita yhteisöllisesti. Avainklubi on kuluttajille hyvä väylä vaikuttaa Suomen menestymiseen ja työllisyyteen. Keksintösäätiö omalta osaltaan etsii, arvioi ja auttaa kehittämään keksinnöistä ja innovatiivisista ideoista liiketoimintaa.

– Polku ideasta tuotteeksi helpottuu, kun Keksintösäätiö astuu Avainklubiin mukaan tuomaan oman verkostonsa ja asiantuntemuksensa Avainklubin käyttöön. Keksintösäätiön asiantuntijat arvioivat ideoiden mahdollisuuksia sekä ohjaavat parhaat Tuoteväylä-palveluunsa, joka auttaa uusien keksintöjen kehittäjiä liiketoiminnan alkutaipaleella, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Pekka Tsupari . – Keksintösäätiön avustuksella Avainklubin parhaat tuote- ja palveluaihiot käyvät läpi arviointiprosessin. Hyvät aihiot pyritään saamaan tuotantoon joko Avainklubissa mukana olevien yritysten tai Tuoteväylä-palvelun avulla, Tsupari jatkaa.

Avainklubissa Keksintösäätiön asiantuntijat arvioivat ideoiden ja keksintöjen markkinapotentiaalia ja antavat keksijöille suosituksia jatkotoimenpiteistä. Parhaiden ideoiden on mahdollista jatkaa Keksintösäätiön Tuoteväylä-palveluun, jossa niitä arvioidaan syvällisemmin, niiden kehittämisen tueksi voidaan tehdä erilaisia selvityksiä, kehitystyötä voidaan tukea rahallisesti ja tarvittaessa ideaa kaupallistamaan kootaan kokenut yrittäjätiimi. Ideasta muokataan Tuoteväylässä yritysaihio tai lisensointihanke.

– Avainklubin ja Tuoteväylän yhteistyö on luonnollinen kehitysaskel Keksintösäätiölle, jonka tavoitteena on löytää Suomesta kaikki lupaavat ideat ja keksinnöt, arvioida ne, ja auttaa kehittämään lupaavimmista yritysaihioita tai lisensointihankkeita, sanoo Keksintösäätiön toiminnanjohtaja Juha Jutila.

Muita aloittaville yirittäjille suunnattuja palveluita ovat muun muassa:

 

 

 

2 thoughts on “Keksintösäätiö parantaa aloittaville yrittäjille suunnattuja ilmaispalveluita

 1. INNOVAATIOKUPLA – menetettyjen keksintöjen maa

   

  Marjasinikka Väänäsen uutuuskirja INNOVAATIOKUPLA – menetettyjen keksintöjen maa on mielenkiintoinen, kriittinen katsaus suomalaiseen innovaatiotoimintaa.

  Tässä ote kirja esipuheesta: Tämä kirja syntyi väistämättömästä tarpeesta nostaa esille peiteltyjä

  epäkohtia aihepiiristä, joka koskee meitä kaikkia ja josta riippuu olennaisesti koko maamme hyvinvointi. Kirja on syntynyt tarpeesta osoittaa

  uudistamista ja korjaamista varten puutteelliset, joskus rikolliset menettelytavat ja vääristävät asenteet, jotka hidastavat ja vahingoittavat  keksintöjen syntyä ja niiden kehittämistä innovaatioiksi. 

   

 2. Keksintösäätiö parantaa aloittaville yrittäjille suunnattuja ilm

  Keksintösäätiö parantaa aloittaville yrittäjille suunnattuja ilmaispalveluita

  Näyttää siltä, että "maan tapa" jatkuu keksintösäätiön ja avainklubin merkeissä. Miten idean luojan ja mahdollisen keksijän oikeusturva on turvattu, jos he julkaisevat ja kertovat ideoitaan ja ja muita asioitaan internetissä. SE on mahdoton yhtälö, jos pitäisi patentoida jotakin..Vai onko joku keksenyt aivan uuden tavan ohittaa viranomaismenettely..Ihmettelen vaan..Miten miten tälläisia "kilpailuja" vielä tehdään ja voivat mennä läpi sivistyneillä tahoilla.. aika hävytöntä. ihmettelen vain..Eero

   

Comments are closed.

Related Posts