Omat Rahat Katsaus: Kiinalaiset yhtiöt sameissa vesissä

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Lomasuunnitelmien takia julkaisen katsauksen poikkeuksellisesti jo torstaina eikä viikonloppuna kuten on tapana. Nyt on kesän kauneinta aikaa ja paras investointi on nyt nostaa ankkuri ja suunnata kokka kohta saaristomerta.

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa +0.6%,, Vuoden alusta -5.4%, 1 vuosi +13.8%

 

Tapahtumat viimeisen kahden viikon viikon aikana:

Viime viikkoina on tapahtunut paljon: Kreikan konkurssi lykättiin jälleen eteenpäin ja euro lähti vahvistumaan samalla kun eurooppalaiset pörssit juhlivat.

Rapakon takana epäluulo kiinalaisia yrityksiä kohtaan on voimistunut. Tutkimusyhtiö Muddy Waters (ei sukua kuululle bluesmiehelle) myy lyhyeksi kiinalaisen yhtiön osakkeita ja julkaisee sitten oman analyysinsä yhtiöstä jossa yleensä väitetään että tasetta/tulosta on kaunisteltu tai perustuvat liian korkeisiin arvostuksiin. K.o yhtiön osakekurssi romahtaa ja Muddy Waters pääanalyytikkonsa Carson Blockin johdolla keitaisee sievoisen voiton. Näin kävi viimeksi Sino Forestille – Kiinalaiselle metsäyhtiölle, jonka kurssi on romahtanut n. 90% huippuarvostaan. Kritiikille on tilaa, kiinalaisilla yrityksillä on paljon petrattavaa avoimuudessa, mutta ei tämä shorttifirmojen veivauskaan auringonvaloa kestä. Nyt hysteria on niin pitkällä että jo pelkkä markkinahuhu että Muddy Waters saattaa julkaista raportin yhtiöstä saa kurssin romahtamaan. Näin kävi salkkuyhtö China Yurun Foodille. Huhumylly tipautti kussin HKD 28 -> 19 viime tiistaina – lomaileva Homo Economicus ei droppiin ehtinyt mukaan. Kurssi on toki jo toipunut merkittävästi kun mitään ei sitten julkaistukaan, mutta tapaus osoittaa miten herkkiä sijoitajat ovat kiinalaisten osakkeiden suhteen.

Strategia:

Euro on vahvistunut eikä nyt ole oston paikkaa. Sensijaan taala on taas heikentynyt senverran että se on poistunut neutraaliputkesta ostopuolelle, joten taalapohjaisia papreita voisi ostaa lisää. Myös punta on heikkona, mutta punnan paino osakesalkussa on jo iso. Myös ruotsin kruunu on edelleen heikkona ja lisäostoja voisi harkita.

Salkkutapahtumat: Ei tapahtumia

Salkun Nousijat: Bosideng (+20.0%), Great Wall Motor (+16.6%), Digia (+15.9%)

Salkun Laskijat: China Yurun Food (-23.7%), Tallinna Kaubamaja(-7.9%), Supergroup PLC (-6.4%)

Muita tapahtumia:

Digia ilmoitti YT-neuvottelujen loppuneen odotetuin tuloksin.

Patties Food on tehnyt sopimuksen Brumby Bakeries:n kanssa tuotteiden myynnistä Brymbyn ketjun kautta.

Bilia avaa uuden huoltopisteen Lidingössä.

Dalian Port ilmoitti osingosta 0.05 RMB (odotusten mukainen).

Bosideng Ilmoitti koko vuoden osingon nousevan RMB 0.193, jossa on mukana erikoisosinko (9.6% tuotto).

Know IT on tehnyt puitesopimuksen Norjan "veikkauksen" kanssa – ei tietoa arvosta.

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija