Kiinan keskuspankki kokeilee digivaluuttaa kuluttajakaupassa

Talous Yhteiskunta

Kiinan keskuspankin digivaluutta e-CNY (kuvassa käyttöliittymä) on sidottu Kiinan valuuttaa Yuaniin ja jo noin 140 miljoonalla kiinalaisella on digitaalinen e-CNY sovellus. e-CNY maksuja on toistaiseksi kokeiltu kiinan sisäisessä kuluttajakaupassa 9 Mrd$ vastaavan kauppasumman edestä.

Kiina on ensimmäinen suurista keskuspankeista jotka ovat edenneet digivaluutan koekäyttövaiheeseen. Tarkoitus on sama kuin esimerkiksi Euroopan keskuspankin digivaluuttakaavailuissa: estää se että kansalaiset alkaisivat käyttää bitcoin kaltaista viranomaiskontrollin ulkopuolella olevaa maksuvälinettä. Keskusjohtoisen valtiontalouden kannalta on tärkeää että viranomaiset pystyvät ainakin pääosin seuraamaan kansalaisten maksuliikennettä ja omaisuutta. Se on tehokkaan verotuksen edellytys. Keskuspankki ja valtiokoneisto ei voi sallia että kansa siirtyisi harmaaseen, kokonaan yhteiskunnan kontrollin ulkopuolella pyörivään talousjärjestelmään.

Digivaluutoilla on tulevaisuus ja oheisella videolla Tuuli Koivu kertoo kiinan e-CNY kokeilun tilanteesta:

Lisää tietoa:

 

Vastaa

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com