Kokemukseni United Bankersista

Onko kuvassa rahasto-osuuksia?

 

Minulla on kaksi periaatetta:

a) Miehen (henkilön) pitää kerran eläessään kokeilla kaikkea paitsi sukurutsausta ja kansantanhuja.

b) Onnellisen suhteen perusta on mahdollisimman runsas vieraissa käyminen. Puhun tietenkin pankkisuhteista ilman mitään vertauskuvia.

Niinpä 2014 avasin kokeeksi pienehkön säilytyksen UB:ssa. Yhteyshenkilöksi nimettiin valitettavasti hra A.  Hän itse sanoi työskentelevänsä mm. Alpeilta käsin ja siltä se on vaikuttanut. Häntä oli 2014 ja viimeksi lokakuussa 2017 mahdotonta tavoittaa. Kun esim. iso ja vakaa UPM on heilunut pörssissä 10 % vrk:ssa, haluan reagoida asiaan heti enkä päivien kuluttua. Aloin hoitaa toimarit Herra B:n kautta, mikä on toiminut hyvin.

30.9. 2017 meilillä ilmoitin kiinnostukseni käteisnostoon. Hra A kuhnasi niin, ettei vielä 17. 10. raha ollut tilillä. OP:lta vastaavaan menee kaksi päivää. Turhaa vetkutusta oli esim. lähettää lomake vasta eri pyynnöllä ja pyytää allekirjoitus uudestaan. 

Sen sijaan hra A on spämmännyt viikoittain. En ole muualla nähnyt spämmääjää, joka kehtaa laittaa spämminsä kiireelliseksi. Spämmillä tarkoitan yrityksen omien rahasto-osuuksien ja strukturoitujen bondien tyrkyttämistä ihan niin kuin rahastojen hoitokuluista ei olisi viimeisen 10 v aikana puhuttu tarpeeksi. Mitä ihmettä tässä maassa tekee esim. metsärahasto-osuuksilla, kun metsänomistajia on satoja tuhansia? Julkisuudessa puhutaan, että pankkien pitäisi tarjota muitakin kuin omia tuotteitaan.

En ole spämmiä lukenut, vaan katsonut tekoja. Nosto liittyy juuri siihen. Yrityksen tarkoitus on hyödyttää asiakkaitaan. Yritys itse hyötyy vasta tämän ehdon täytyttyä ja se näyttää UB:ltä täysin unohtuneen.

Meilasin seuraavat ”toivomukset” UB:n herra isoherralle:

– Maksakaa ja heti.

– Lopettakaa spämmi.

– Jos mitenkään mahdollista, hommatkaa yhteyshenkilö, joka on edes joskus töissäkin ja myös tekee työtään.

Ensin ei vastannut mitään, sittenkään ei juuri mitään, pahoittelusta ei puhettakaan ja spämmi on jatkunut. Sellainen esimies kuin alaisetkin.

Olen UB:lle pieni asiakas mutta niin on onneksi UB minullekin pieni ”palveluntuottaja”. Kahdessa pankissa on kummassakin kymmenen kertaa isompi säilytys ja UB:n kokoinen muutamassa muussa.

Kaikki syy on kiristää alan säätelyä.

 

3 thoughts on “Kokemukseni United Bankersista

 1. UB

  onhan UB:lla aika tuputtava tyyli, mutta pidän heidän jvk-tarjonnasta, jossa lainoja voi ostaa 10-20k€ erissä. Muutoin en ole kiinnostunut heidän törkeän kalleista rahastoista, strukturoiduista tuotteista tai reaaliomaisuusrahastoista.

  1. Bondeista

   Pelkkien bondien suhteen UB on kieltämättä vanhempi tuttavuus, johon tuossa viittaan.

   Asetin UB:lle vasta nyt täyden suoramarkkinointikiellon, kuvittelin, että huomautuskin olisi riittänyt. Kapitalismin periaatteiden mukaan mielestäni jokaisella on oltava mahdollisuus munata itsensä, kuten esim. Nordnet tuossa onnistui tekemään – mutta teot ratkaisevat.

 2. Periaatteen miehiä

  jv

  nyt kun tämä pakinasi on jo vanha ja jäämässä historian hämäriin sekä uuden jalkoihin, sallinet taas aiheeseen liittymättömän kommentin; tuo pöllikuva ja kahden periaatteen mies innoittivat täydennykselle.

  Seuraavat lainaukset ovat pöllinsahaaja Kalle Päätalon kirjasta Tammettu virta, jonka luin aikoinaan alakoulun oppilaille talven aikana aamunavauksena, kun jotenkin tuntui että kristillisempi hartaushetki olisi tuputusta.

  Isä Hermannin periajatushan oli: ”…että en sijo ravattia rokkatorven ympärille.”

  Mutta Kallen toinen isä, Hiltu-Jakki, remakoi, kuten sinä, kahdella periajatuksella: ”…en tempase suoroa kesken toimituksen makureijästä, enkä venytä tolohoni ympärille kumituppea!”

Comments are closed.

Related Posts