Kokkola Industrial Park ja Materiaaliviikko 2014

Vierailen ensi viikolla pitkästä aikaa Kokkolassa. Kaupunki on edellisestä käynnistä muuttunut, sieltä löytyy edelleen yllättävän paljon teollisia työpaikkoja ja Suomen kolmanneksi suurin vientisatama.

Tutustun Kokkolan KIP-teollisuusalueeseen ja raportoin Material Week –tapahtumasta paikan päältä 23.9. – 24.9.2014. Tilaisuuden puhujat ja teemat löytyvät täältä: http://materialweek.fi/2014/speakers

Kokkola Industrial Park (KIP) eli länsirannikon suurteollisuusalue on Seppo Sinisaaren LinkedIn-kommenttien mukaan valtava:

Seppo Sinisaari: Visited KIP in the spring. The size of the area was enormous. (Un)fortunately almost all of the companies were owned by foreigners.

Helge: Hyvä kuitenkin, että kansainväliset yritykset sijoittavat Suomeen.

KIP-teollisuusalue tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa bisneksiä tai luoda uraa kansainvälisten yritysten ilmapiirissä. Alueella on jo nyt yli kaksikymmentä  suuryritystä ja operaattoria, jotka toimivat erikseen tai yhdessä kansainvälisillä markkinoilla.

kip_kokkola

 

Materiaalikemian huiput kokoontuvat Kokkolaan: Kokkola Material Week 23. – 26.9.2014

Kokkolassa järjestetään toista kertaa materiaalikemian huipputapahtuma Kokkola Material Week 23.-26.9.2014. Tapahtuma kokoaa Kokkolaan materiaalikemian osaajia Suomesta, Pohjoismaista ja Euroopasta. Tapahtuman saapuu yli 50 puhujaa Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Alankomaista, Portugalista, Isosta-Britanniasta ja Malesiasta.

Materiaaliviikon odotetaan kokoavan Kokkolaan noin 500 materiaalikemiasta kiinnostunutta kävijää. Tapahtuma on suunnattu materiaalien parissa toimiville pk-yrityksille, yliopistotutkijoille, professoreille ja alan opiskelijoille.

Kolmanneksi suurin vientisatama

Kokkolassa sijaitsee Pohjois-Euroopan suurin epäorgaanisen kemianteollisuuden keskittymä Kokkola Industrial Park sekä maamme kolmanneksi suurin vientisatama.

Kokkolan suurteollisuusalue työllistää yli 2000 henkilöä ja teollisuuden investoinnit alueella olivat 2013 noin 100 miljoonaa euroa.

Alueella on noin 60 kemianteollisuuden parissa toimivaa yritystä. Alueen osaaminen ja sinne keskittynyt teollisuus luovat hyvät puitteet tapahtuman järjestämiselle.

Materiaaliviikko

Tapahtuman yhteyteen tuodaan alan yrityksille suunnattu näyttely. Lisätietoja näyttelystä: http://www.materialweek.fi/exhibition

Vuoden 2014 Materiaaliviikko painottaa kestävän kehityksen mukaista yritystoimintaa. Ohjelma käsittelee:

  • biopolttoaineiden valmistusta,
  • nanomateriaalien ja ohutkalvopinnoitteiden turvallista soveltamista mm. litium-ioniakuissa ja muissa energiasovelluksissa,
  • teollisuuden materiaalivirtojen ja prosessien tehostamista, kestävän kehityksen mukaista nahkateollisuutta,
  • erilaisia metallien suojapinnoitteita sekä teollisten symbioosien tarjoamia mahdollisuuksia.

Järjestäjät lupaavat, että Kokkola Material Weekin yhteydessä käynnistyy kansallinen teollisten symbioosien edistämisen toimintamalli, jota koordinoivat Sitra ja Motiva.

Toisen jäte on toisen raaka-aine

Teollisissa symbiooseissa ajatuksena on, että toisen jäte on toisen raaka-aine, joten aihe sitoo yhteen paitsi teollisuusyritykset, myös kaupan ja logistiikan toimijat sekä pk-yritykset.

Lisätietoja ohjelmasta: www.materialweek.fi/2014/program

Puhujien joukosta bongasin verkkotuttavia, joihin olen tutustunut muissa yhteyksissä.

elinahiltunen

 

 

One thought on “Kokkola Industrial Park ja Materiaaliviikko 2014

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan