Kullan hinta alas -10% kuukaudessa

 

 

Julkaisin aikaisemmin loppukesäästä artikkelin "kulta-sijoitus-vai-spekulantti". Tässä pohdin kullan hinnan madollisesta kuplasta ja myös riskien olevan suuria. Kullan hinta on noussut suhteettoman paljon viime vuosina ja jossain vaiheessa katto tulee vastaan.

Kullan hinta on ollut vahvassa laskussa reilun kuukauden ajan. Huippuhinnaksi määräytyi 1900,30$ unssilta. Tänään kullalla käydään kauppaa 1709$ hintaan. Laskua yli 10%!

Mielenkiintoista seurata markkinoita. Onko tämä kulta-rallin viimeinen loppu vai tulemmeko näkemään entistä suuremman rallin vuoden parin sisällä? Joka tapauksessa riskit kultamarkkinoilla lisääntyvät.

En ostaisi halpenevaa kultaa, koska ei ole varmuutta siitä, onko tämä vain lyhytakainen laskutrendi vaiko kenties lopun alku kullan vuosien halpenemiselle.

Itse siirryn kultamarkkinoille siinävaiheessa, kun DOW-GOLD ratio alkaa näyttää ennusmerkkejä, että kulta on vuosikymmenien saatossa todella halpa. Minulla on aikaa odottaa pitkiäkin trendejä. Raka-aine markkinoille tulin sijoittajana hieman liian myöhään, toki voittoja tein, mutta olisi pitänyt aloittaa ostoja jo aikaisemmin. Nyt on raaka-aine salkku jo tyhjennetty (itse asiassa viime vuonna). Osakkeet halpenevat nyt edelleen ja ne alkavat näyttämään houkuttelevilta.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan