Kuluttajaliitto haluaa kuivattaa pikavippimarkkinan

Kuluttajaliitto on laatinut viiden kohdan listan toimenpiteistä, joilla kuluttajaliitto haluaa puuttua pikavippien ja muiden vastaavanlaisten, korkeakorkoisten ja -kuluisten luottotuotteiden aiheuttamiin ongelmiin:

1. Korkokatto koskemaan kaikensuuruisia kuluttajaluottoja

2. Lainasummasta riippumaton kustannuskatto

3. Pikaluottojen mainonta kiellettävä

4. Rikkomuksista tuntuvat seuraamukset

5. Myös korottomat ja kuluttomat luotot lain piiriin

”Talousvaikeuksiin ajautunut henkilö on useimmiten velkaantunut monelle eri taholle ja velkaongelmien taustalta löytyy monesti myös pikaluottoja”, Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling toteaa.

Vaikkei maksuvaraa olisikaan, nopeita ja vakuudettomia luottoja on suhteellisen helppo saada useita ennen maksuhäiriömerkintää. Luottoja markkinoidaan helppona ratkaisuna oman talouden vajeen paikkaukseen, oli kyse vanhojen lainojen järjestelystä tai kaivatusta lomamatkasta. Uudet luottotuotteet, kuten ns. joustoluotot ja järjestelylainat ovat nostaneet pikaluottojen euromääriä kasvattaen velkasummia. Uusia luottotuotteita ilmestyy markkinoille jatkuvasti ja niiden ehdot voivat olla kuluttajalle vaikeaselkoisia.

Lisää tietoa: Kuluttajaliitto

One thought on “Kuluttajaliitto haluaa kuivattaa pikavippimarkkinan

  1. Kuuluu elämään että joskus menee pikavipit överiksi

    Olen lukenut tutkimuksia joiden mukaan pikavipit lisäävät toimeliaisuutta ja parantavat talouskasvua. Jotkut joutuvat kyllä joskus vaikeuksiin, mutta kokonaisuus toimii paremmin kun yksilöille itselleen annetaan hieman valtaa ja kansalaisiin luotetaan. Ja eihän se ketään tapa jos joutuu vippiensä kanssa vaikeuksiin. Se on monissa piireissä elämään kuuluva juttu että joskus menee vipit överiksi. Sitä sitten selvitetään ja sekin kuuluu elämään.

Comments are closed.

Related Posts