Kuluttajat ovat iloisen positiivisia

Tilastokeskuksen toukokokuun kuluttajabarometri jatkoi nousuuan. Kuluttajien luottamus vahvistui vielä toukokuun alkupuolella ennakoiden talouden toipuimisen jatkukmista.

Kuluttajien luottamus ja pörssin markkina-arvo (Lähteet: Tilastokeskus, Suomen pankki)

Suomen kuluttajien luottamus on yleensä ollut hyvä pörssikurssien kehitystä ennustava tekijä. Tällä kertaa kuluttajien luottamuskyselyyn vastattiin jo toukokuun alkupuolella ja Kreikan ja Espanjan tilanteiden saama negatiivinen julkisuus ei ollut ehtinyt vaikuttaa sentimentteihin. Emme vielä tiedä miten kuluttajat tulevat reagoimaan. Onko reaktio voimakas ja pysyvä vai ohittavatko kuluttajat negatiivisen uutisoinnin olan kohautuksella? Paljon varmaan riippuu Kreikan ja Espanjan tilanteiden kehittymisestä ja siitä miten paljon vetoapua Suomen ja Euroopan talous saavat heikkenevästä Eurosta. Joka tapauksessa nyt julkaistut luvut ovat pirteä poikkeama synkkien uutisten virtaan.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan