Kurkistus markkinoihin

Pitkästä aikaa on mahdollisuus oikein kunnolla nautiskella käppyröistä ja unohtaa matkustuskiireet hetkeksi ennen tulevan viikon rajanylityksiä. S&P 500 indeksi on laskenut huipustaan maltillisesti löytänen tukea 1400 pisteen rajapyyksistä. Myyjät eivät ole olleet kovin motivoituneita eikä valumisen aikana ole nähty mitään suurempaa dramatiikkaa. Ensi viikolla olevat presidentinvaalit sekä tämän viikon luonnonmullistukset ovat pitäneet volyymin kevyenä eikä uusine suunnattujen positioiden ottaminen ole tuntunut mielekkäältä. On todennäköistä, että hiljaiselo loppuu vaalituloksen selviämiseen ja saamme maistaa reipasta liikettä. Kun vain tietäisi kumpaan suuntaan. On melko todennäköistä, että saamme nähdä päämäärätöntä sivuttaisliikettä vaalituloksiin asti. Rohkea veikkaa suuntaa etukäteen ja onnekas käärii suuret voitot.

Helsingin oma poika OMXH25 on käyttäytynyt oppikirjamaisesti negatiivisen divergenssin jälkeen laskiessaan ja löytäessään tukea gap täytöstä, kääntyen tästä paluumatkalle. Yläpuolen pienempi vastustaso löytyy 2018 kulmilta, mutta tärkeämpi merkkipaalu löytyy syyskuun huippujen kohdalta. No onko tästä tiedosta sitten jotain hyötyä sijoittajalle? En minä vain tiedä. Millainen sijoittaja olet? Minusta tämä peli näyttää juuri nyt olevan keskellä melkein ei mitään. Päätöksenteko on minun systeemissäni mielekkäämpää kaukalon laidoilla kuin keskikentällä. Toistaiseksi taso, jonka rikkoutumista en haluaisi nähdä on 2000 pisteen kohdalla, sillä se avaa portit huomattavasti alemmille tasolle. Kannattaa olla takkana pressanvaalien reaktion kanssa. Silloin suurella todennäköisyydellä laidat paukkuvat ja uusi peli on auki.

Saksan DAX on keikkunut mielikuvituksettomasti aivan tukitasonsa yläpuolella hyvin kapeassa kanavassa. Tämä saa minut kavahtamaan, sillä pitkään eleettömästi roikkuvilla indekseillä on tapana äityä vauhdikkaaseen menoon hiljaiselon jälkeen ja usein liikkeen suunta on alaspäin. Toivottavasti tällä kertaa maailma on meille lempeämpi.

Aikaa taannoin pohdiskelimme Applen aikomuksia negatiivisen divergenssin piirtyessä hintakuvaajaan. Tästä sainkin rökälemäärän palautetta ja toivotukset alanvaihtoon. No nyt kuitenkin kävi niin, että vanha tuttu tanssikuvio päättyi niiaukseen samaan tapaan kuin niin monta kertaa aikaisemminkin. AAPL on päättäväisesti suunnannut etelään ja on tällä hetkellä aivan heinäkuun pienen gap:in tasolla. Kovasti vaikuttaisivat kesän pohjat putoavaa omenaa vetävän puoleensa. Tämä ei ole hyvä uutinen kokonaismarkkinaa ajatellen.

Haukottelen väsyneesti. Taidan pakata ensi viikon laukun ja kaataa lasin viiniä. Juuri tällä hetkellä ei tunnu kovin kiinnostavalta ottaa positiota suuntaan tai toiseen. Olen vuosien varrella oppinut, että minun suhteellinen etuni on toimia selkeissä paikoissa ja antaa muut paikat niille, jotka paremmin osaavat niistä rahaa tiristää.

Pidä huolta rahoistasi!

Matias

www.matiassavolainen.com

2 thoughts on “Kurkistus markkinoihin

 1. Kotiutan rahoja USA rahastostani

  Minua noissa sinun käyrissä kiinnostaa se että S&P500 käppyrä hiljalleen laskee, mutta Suomen ja Saksan pörssit pitävät pintansa. Sijoittajien kiinnostus valuu USA:sta muille maille.

  Aion edelleen vähentää USA rahastoni painoa ja siirtää varoja takaisin kotiin.

 2. Kiitos katsauksesta

  Tässä on jo hieman kaipaillutkin sun tarkasteluja.

   

  t T

Comments are closed.

Related Posts