Maailman suurin rahastoyhtiö suosittaa osakkeita

Maailman suurimman rahastoyhtiön Blackrock:n puolivuosikatsaus kehoittaa sijoittajia pysymään osakkeissa.

Maailmantalouden kasvu jatkuu. Etenkin Euroalueen näkymät ovat parantuneet, deflaatiopelko ja lyhyen aikavälin poliittiset riskit ovat vaimentuneet, ja finanssimarkkinoiden volatiilisuus on lieventynyt. BlackRock uskoo tämän muodostavan hyvän maaperän kohtuullisille tuotoille osakkeiden kaltaisissa riskipitoisissa omaisuuslajeissa.

Talouden laajentuminen ja rahapolitiikan normalisoituminen viittaavat joukkolainakorkojen uuteen nousuun.

Katsauksen pääteemat ja -markkinanäkemykset:

Teemat

 • Maailmantalous laajenee samaa tahtia eri puolilla maailmaa, mutta hitaammin kuin aiemmissa suhdanteissa.
 • Rakenteellisesti aiempaa hitaampi kasvuvauhti ja alhaisemmat korot merkitsevät sitä, että vertailu entisaikojen lukuihin ei välttämättä ole hyvä ohjeviitta tulevaan.
 • Alhainen volatiliteetti on suotuisan talousympäristön normaali ominaisuus, eikä varoitusmerkki sinällään.
 • Yhdessä nämä tekijät voivat merkitä sitä, että osakkeet ovat halvempia kuin miltä näyttävät − ja sijoittajien riskitaso voi olla liian matala. 
 • Verkkaisesti etenevä Yhdysvaltain keskuspankki ja tuloa tuottavien sijoitusten vahva kysyntä pitävät korkotuotot kurissa, mutta liikkeellelaskujen lisääntyminen on riski joukkolainojen hinnoille.

Markkinanäkemykset

 • Suosimme osakkeita korkotuotteiden sijaan ja luottoja valtionlainojen sijaan.
 • Osakkeissa pidämme eurooppalaisista, japanilaisista ja kehittyvien markkinoiden osakkeista enemmän kuin niitä kalliimmista yhdysvaltalaisista osakkeista.
 • Mielestämme momentum-tyylillä ja teknologiasektorilla on mahdollista saavuttaa edelleen keskimääräistä parempia tuottoja, joskin suunta voi niissä kääntyä nopeasti. Uskomme myös arvo-faktoriin ja tiettyihin finanssiarvopapereihin sijoittamiseen.
 • Korkopuolella luottomarkkinoiden tuotot jäänevät pienemmiksi kuin lähimenneisyydessä. Tiukat spreadit jättävät hyvin vähän tilaa virheille.
 • Pidämme korkealuokkaisista luotoista ja yleensä suosimme inflaatiosidonnaisia joukkolainoja. Näemme mahdollisuuksia myös tietyissä kehittyvien markkinoiden lainoissa.

 

One thought on “Maailman suurin rahastoyhtiö suosittaa osakkeita

 1. Ilmaiset suositukset poikkeavat maksavien asiakkaiden saamista

  Pikkasen kannattaa suhtutua varauksella kun maailman suurin varojen hoitaja antaa ilmaisia suosituksia. Ilmaiseksi annetut suositukset eivät aina ole ihan samoja kuin maksaville asiakkaille annetut.

  Sama ilmiö näkyy myös Suomessa. Varojen hoitioa tekevät pankkiiriliikkeet ja muut toimijat tuottavat monasti hyvää materiaalia ja järkevää talousnäkymää mutta konkreettisiin suosituksiin kannattaa suhtautua varauksella. Maksaville asiakkaille annetut suositukset ovat joskus vähän erilaisia. Yleisnäkymät eivät paljoa poikkea mutta esimerkiksi konkreettisten osakesuositusten erot ovat jo ihan kohtuulliset.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan