Markkinakatsaus

Olen jättänyt markkinakatsaukset harvalle välille, odottaen vain isompia mt-liikkeitä, joiden kesto on muutamia kuukausia tavallisesti. Haarukassa on toki heittoa, helppoahan tämä olisi muuten kuin heinänteko. Kohtuullisen todennäköisesti markkinasyklit silti tuohon mittakaavaan osuvat.

Olen samoilla linjoilla kuin Matias omassa katsauksessaan, eli odotan korjausliikkeen alas olevan lähiaikoina edessä. Ralli on kestänyt yli kaksi kuukautta, ja viikkotason oskillaattorit ovat yliostetun alueella, osa jo kiskoo alaspäin. Se tapahtuu yleensä vähän ennen kurssien liikkumista. SP 500 on kulkenut aika tarkasti näissä sykleissä: noussut parisataa pistettä kerrallaan, sitten dropannut sata. Huiput ovat nousseet 50 pistettä edellisestä parin vuoden ajan: 1350, 1400, 1450. Nyt on 1500 korkattu, joten alkaa olla pakituksen aika, jos tahti jatkuu. Voi siihen joku viikko silti mennä.

USA:ssa viikkotason MACD on tehnyt jatkuvasti alempia huippuja (valitettavasti en saa edelleenkään markkinakuvaa liitteeksi), mikä viittaa lähtökohtaisesti isompaan ropsaukseen jossain kohtaa. En ennustele enempää, mutta tuollainen grafiikka pistää varovaiseksi. Viime kvartaalihan oli USA:ssa ensimmäinen miinusmerkkinen 2009 jälkeen, mihin tietysti viittasi voimakas pudotuskin syksyllä.

US-osakkeet ovat kovin korkealle hinnoiteltuja, joten jo arvostustason pudotus lähelle keskiarvoja merkitsisi reipasta pudotusta. USA:han joutuu tasapainottamaan valtiontalouttaankin jossain kohtaa, Euroopassa sitä on jo tehty. Täällä osakemarkkinat saattavat pärjätä paremmin lähiajat, viime vuodet USA on ollut sen suhteen ylisuorittaja. Euroopan tilannehan on kohentumassa, kuten täällä olemme tuoneet esiin Kain kanssa: valtionvelkojen korot ovat laskeneet ja luottamus kohentuu. Edestakaisin nykien markkinat silti jatkossakin liikkuvat, vaikka nousukausi jonkun aikaa kestäisikin, kuten sopisi jo odottaa.

 

 

One thought on “Markkinakatsaus

 1. mt- liikkeitä

  Moi,

  Mitä tarkoittaa tekstissäsi käyttämä lyhennys mt?

  Itse seuraan NASIa höystettynä "full stokastisella" joka pari kertaa vuodessa antaa ostosingaalin.

   

  -jr-

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan