Markkinakatsaus: pulkkamäki kutsuu

Jokseenkin käsikirjoituksen mukaan pörssit taivaltavat. Ennustin jo marraskuun lopussa keskipitkän trendin olevan puolivälissä, ja niinhän se ilman suurta ihmettä oli. Trendin päättymistä olen ounastellut jo muutaman viikon, ja se alkoi realisoitua viime viikolla aika vauhdikkaasti. Jenkkipörssit niiasivat syvemmin kuin pariin kuukauteen. Prosentuaalisesti liike ei ole vielä mittava, enkä kuten aiemmin sanoin odota korjausliikkeen massiiviseksi kasvavankaan, mutta eiköhän pääsuunta ole vähäksi aika selvä eli alas.

Lyhyet indikaattorit ovat nyt tosin ylimyydyllä alueella, joten ensi viikolla on luultavasti edessä vielä kiskaisu ylöspäin, ja saattaa se jopa hätyytellä vielä tehtyjä huippuja trendin päättymisen kunniaksi. En osaa sanoa sen todennäköisyydeksi enempää kuin Matti Nykänen eli olisiko fifty-sixty tai siihen suuntaan. Mutta älkää yllättykö tai hermoilko jos näin käy. Trendien lopussa on usein tällaista turbulenssia, joka hämää helposti kokematonta ja miksei kokeneempaakin sijoittajaa.

Opin nämä läksyt aikoinaan aika kovienkin oppirahojen kanssa, kun urheilin johdannaisten kanssa liian suurella innolla ja liian vähällä kokemuksella. Nämä ovat juuri niitä markkinoiden lukemisen nyansseja, joita ei käytännössä opi kuin aktiivista kauppaa käymällä. Eikä se oppi kenellekään ilmaiseksi tule.

Trendin odottelen kopsahtavan pohjaan joskus helmikuussa. Potentiaalinen tilaus sille olisi maaliskuun puolivälissä Hollannin vaaleissa, koska eurokriitikot johtavat gallupeja, ja heidän voittonsa tietäisi ankaraa sählinkiä EU:n ja euron ydinvaltiossa. Sinne on kuitenkin ajallisesti aika pitkä matka, mutta saattaa laskeva trendi sinnekin asti venyä – etenkin jos tässä huippujen tuntumassa vielä muutama viikko keikutaan. Mutta turha mennä nytkään asioiden edelle, kaikki aikanaan.

Avasin Nordnetin Sharevilleen salkun nimellä Heikin trendisalkku. Siellä ei nyt vähään aikaan tapahdu mitään, koska salkussa on vain ostopaikkaa odottavaa käteistä. Siirrän sen osakkeisiin markkinakatsauksien vihjeideni mukaisesti.

Avasin salkun kuitenkin jo nyt, koska vuosi ja mielestäni laskutrendi ovat alussa, joten suhteessa osakesalkkuihin odotan trendisalkkuni käteisposan pärjäävän hyvin siihen asti kun lähden ostoksille. Nollatuotto on plussaa miinukseen verrattuna. Aikomukseni on käydä trendikauppaa yhdellä isolla etf:llä kustannuksien kurissa pitämiseksi. Valitsen mielestäni ihanteellisen paperin, joka liikkuu pääpiirteissään markkinoiden mukana.

Minulla on kyseisen salkun kanssa pidemmän aikavälin suunnitelma, joka liittyy periaatteessa Piksun lukijoihin. Valotan asiaa myöhemmin. Kurkkikaa salkkua jos kiinnostaa, ja pääsette Sharevilleen. Laitan salkusta luultavasti grafiikkaakin Piksuun tuonnempana.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan