Markkinamietteitä S&P 500, AAPL & OMXHPI

Mietin markkinoita ja raavin päätäni. Matkakalenteri on ollut täyteläinen ja pitänyt minut poissa kaukalon laidalta huutelusta, mutta nytpähän olen taas äänessä, kunnes jälleen karkaan haistelemaan homeisia kellareita. Tänään Euroopan pörssiporsaat olivat lihavia ja vauhdikkaita. Samaa ei voi sanoa rapakon takaisista johtajista, vaikka isot ja painavat nimet Applea lukuun ottamatta painoivat uusiin korkeuksiin. Useat osakkeet painoivat tukitasoistaan läpi alemmille tasoille. Tämä ei varsinaisesti ole minun suosikkinousumarkkinani tunnuspiirre. Tulee sellainen tunne, että lattia leijuu hyöryjen varassa.

 

Tällä hetkellä tuntuukin siltä, että taidan ravistella roposet taskuuni ja ihan vähän vaikka spekuloida odotusten vastaisesti laskun puolesta. Tuskin mitään suurta ennen vaaleja saadaan, jos FED saa päättää, mutta saako? S&P 500 on edelleenkin konsolidaatiokuviossa, eikä tästä nyt ihan superbearishta kuvitelmaa saa edes alle kouluikäiset tyttärenikään aikaisesti. Nousu on kuitenkin ollut melko mittavaa kesästä lähtien ja jossain vaiheessa vääjäämätön korjaus tulee. Sitä ei vain tiedä kukaan, koska ja sinnikkäimmin laskua odottelevat ovat varmasti missanneet hyvän nousun ja seisovat tulevatkin liikkeet laiturilla. Tällä hetkellä omissa kuvitelmissa paras idea tuntuu olevan voittojen kotiutus ja suojauksen kiristys.

 

Stadin poika OMXHPI on valahtanut tukitasolle ja on nostanut tänään sieltä päätään. Huominen kertoo paljon, sillä tämän tason pettäminen olisi alkusoittoa syvemmälle sukellukselle. Helsinki onkin ollut jo vuodesta 2010 lähtien suunnannäyttäjä isoille pörsseille. Ei siksi, että se mitään suurempaa viisautta sisällään pitäisi, vaan siksi, että iso raha tuppaa karkaamaan periferiapörsseistä ajoissa.

 

Matias

www.matiassavolainen.com

P.S. Jos haluat Applen osakkeita edullisesti, FB mainoksen mukaan niitä olisi ainakin saatavilla. Jotenkin tuntuu siltä, että taidan myydä vähän tuota turpakirjaa lyhyeksi.

Related Posts

Sijoittaminen

Johtavat AI-yhtiöt

Tekoäly on nyt joka paikassa ja vähän samanlainen taikasana kuin Internet oli pari vuosikymmentä sitten. Lähdin tutkimaan johtavia AI-firmoja. Kannattaako niihin vielä sijoittaa?

Kokeile tekoälyn käyttöä