Suomen talous kasvaa hitaasti ja vakaasti

Finanssialan keskusliitto on julkaissut finanssimarkkinakatsauksen 3/2012. Katsauksesta selviää muun muassa tärkeiden ennustelaitosten arviot talouden kasvunopeudelle vuonna 2012 ja 2013.

Eri ennustelaitosten arivoimat talouden kasvunopeudet (Lähde: Finanssimarkkinakatsaus)

Tämän vuoden kasvunopeus näyttäisi viimeisimpien arvioiden mukaan asettuvan -0,4…1% ja ensi vuoden kasvu taas yhden prosentin tuntumaan. Erot samaan aikaan tehtyjen ennusteiden välillä ovat prosentin suuruusluokkaa.

Osakesäästäjälle tällä ei ole muuta merkitystä kuin se, että tasainen meno jatkuu täällä kotimaassa. Emme ole syöksymässä syvään taantumaan mutta talous myöskään lähde merkittävään nousuun. Yritysten ja julkisen sektorin on helppo suunnitella tulevaisuutta kun kokonaistalouden kysyntä on vakaata. Voimmekin odottaa yritysten tekevän tasaisen varmaa tulosta. Investointikysyntä tulee näissä hitaan kasvun oloissa olemaan tasaisen laimeaa.

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com