Mielenkiintoiset keksinnöt, joihin on mahdollista sijoittaa

Kevyttä Yhteiskunta

Teknologinen kehitys mahdollistaa monet upeat innovaatiot ja keksinnöt, jotka auttavat ihmisiä päivittäisessä elämässä. Jotkut upeat keksinnöt auttavat jopa yhteiskuntaa kokonaisuudessaan ja tekevät esimerkiksi töiden tekemisestä tai koulunkäynnistä sujuvampaa ja helpompaa.

Joihinkin upeisiin innovaatioihin on myös mahdollista sijoittaa. Tässä artikkelissa katsomme tarkemmin innovatiivisia keksintöjä, jotka voivat olla sijoittajille mielenkiintoinen sijoituskohde.

1. Virtuaalitodellisuus

Vaikka virtuaalitodellisuutta usein pidetään viihdeteollisuuden työkaluna, sen potentiaali ulottuu paljon pidemmälle. Yksi mielenkiintoinen esimerkki on Couch Travel -yritys, joka mahdollistaa ihmisten reaaliaikaisen matkustamisen ympäri maailmaa. Virtuaalitodellisuus voi siis ylittää fyysiset esteet ja avata uusia mahdollisuuksia ihmisten väliselle yhteydelle.

Virtuaalitodellisuutta voidaan käyttää niin viihteessä kuin opiskelussa. VR-lasien hinnat ovat hiljattain pudonneet ja nykyään virtuaalisen todellisuuden hyödyntäminen on mahdollista myös tavalliselle tallaajalle.

2. Itseohjautuvat autot

Itseohjautuvilla autoilla voi olla merkittävä vaikutus yhteiskuntaan. Ne voivat vähentää saasteita, lisätä viheralueita, antaa meille lisää vapaa-aikaa ja poistaa yhden yleisen kuolemansyyn. Itseohjautuvat autot voivat siis tehdä arjen liikkumisesta turvallisempaa ja ympäristöystävällisempää.

Tänä päivänä itseohjautuvia autoja on vielä käytössä vain harvakseltaan, mutta niiden käytön voi olettaa yleistyvän tulevaisuudessa.

3. Robotiikka

Robotiikan kehittyminen on ollut vauhdikasta viime vuosina ja yhä useammat teknologiayritykset valmistavat jonkinlaista robotiikkaa, jota käytetään jopa tavallisessa elämässä.

Robotiikka ja automaatio ovat äärimmäisen mielenkiintoisia teknologioita. Koneoppimisen edistymisen myötä voimme vapauttaa ihmiset vaarallisista teollisista prosesseista ja näin säästää satoja ihmishenkiä.

Robotiikalla ja automaatiolla on rajattomat sovellusmahdollisuudet, ja tekoälyn avulla niiden potentiaali voi kasvaa entisestään.

Hyvät esimerkit arkipäivässä käytettävästä robotiikasta ovat esimerkiksi robotti-imurit ja ikkunanpesurobotti. Tällaiset keksinnöt tekevät ihmisten arjesta helpompaa, sillä siivoukseen menee vähemmän aikaa. Esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voi löytää hyviä ikkunanpesurobotteja.

Esimerkiksi ikkunanpesurobotin valinta on helppoa ja pienellä investoinnilla voit saada kirkkaat ikkunat. Robotti-imurit ovat hieman hintavampia kuin tavalliset imurit, mutta ne voivat olla hyödyllisiä etenkin eläintaloudessa. Myös robotti-imurit voi tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupasta kotiin.

4. Kuluttajien rahankäyttöön liittyvät työkalut

Uudet fintech-yritykset, kuten Brex, Earnin ja Robinhood, muuttavat tapaa, jolla kuluttajat hoitavat raha-asioitaan. Earnin esimerkiksi antaa ihmisille mahdollisuuden itse päättää, milloin ja miten he käyttävät ansaitsemansa tulot. Tämä muuttaa työmarkkinoiden dynamiikkaa ja auttaa ihmisiä hallitsemaan talouttaan.

5. Lohkoketjuteknologia

Suurten tietomäärien valtakunnassa lohkoketjuteknologia mahdollistaa datan jakamisen yksilöiden kesken. Tämä antaa yksilöille takaisin valtaa ja yksityisyyttä. Lohkoketjuteknologia voi olla ratkaiseva tekijä monilla aloilla, kuten taloudessa, terveydenhuollossa ja ympäristönsuojelussa.

Lohkoketjuteknologia on tavalliselle tallaajalle tutuin mahdollisesti kryptovaluutan käyttämisestä. Esimerkiksi Bitcoin ja Ethereum käyttävät lohkoketjuteknologiaa.

6. Tekoäly

Nykyään yritysten on analysoitava suuria määriä dataa, jotta ne voivat tehdä parempia päätöksiä. Manuaalinen analyysi ei ole enää mahdollista, mutta tekoäly ja koneoppiminen pystyvät käsittelemään ja analysoimaan suuria datamääriä nopeasti.

Tekoälyn avulla voidaan ratkaista haasteita kestävän kehityksen, ympäristönsuojelun, liikenteen ruuhkautumisen, kyberturvallisuuden ja terveydenhuollon alalla.

Tekoäly on myös osa jokapäiväistä elämäämme. Esimerkiksi älypuhelimet ja älykellot löytyvät melkein jokaisen kotoa ja niissä käytetään tietysti tekoälyä. Viime vuosina älylaitteet, kuten Apple Watch, ovat yleistyneet merkittävästi. Nämä laitteet voivat auttaa myös haavoittuvien ihmisryhmien, kuten kroonisesti sairaiden ja ikääntyneiden, terveyden seurannassa.

Älylaitteet ovat myös erinomainen lahjaidea niin naisille kuin miehille ja Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyvät myös tekoälylaitteet.

7. Aurinkoenergia ja akkuteknologia

Aurinkoenergian ja akkuteknologian kehitys on vähentänyt öljyn käyttöä ja tehnyt aurinkoenergian tuottamisesta entistä kustannustehokkaampaa. Taloudelliset perusteet muuttuvat: esimerkiksi Tesla on energiayhtiö, joka esiintyy autonvalmistajana. Patentoidun energiantuotannon, varastoinnin ja siirtoinfrastruktuurin avulla Tesla luo erottuvia tekijöitä, jotka kestävät vuosikymmeniä.

Tällaisiin teknologioihin sijoittaminen on helppoa ja esimerkiksi Tesla on viime vuosina ollut mielenkiintoinen sijoituskohde.

 

Kuvat:

Related Posts