Missä olivat tolkun ihmiset?

Yhteiskunta
3

Kun Sauli Niinistö aikoinaan peräänkuulutti tolkun ihmisiä, parissa päivässä ilmestyi vastauksia, että ns. woke koostuu muka tolkun ihmisistä ja suomalaiset ”natsit” ja ”rasistit” (joitten mielipiteitä saattaa joiltain osin tukea enemmistö suomalaisista) ovat ainoa ääripää. Linkin teksti Kansan Uutisissa on yksi kymmenistä samanlaisista.

Vasta Trumpin virkaanastujaisten aikaan ilmestyi suom. mediaan kommentteja, että oikeastaan Biden elvytti liikaa, oikeastaan Meksikosta tuli liikaa väkeä ja oikeastaan, Biden oli pikkaisen iäkäs.

Kamala Harrisia ei valittu normaaleilla esivaaleilla ehdokkaaksi ja äänestäjät eivät riittävästi kannattaneet jamaikalais-intialaisten vanhempien tytärtä maassa, jossa enemmistö on taustaltaan eurooppalaisia ja suurin vähemmistö tulee Lat. Amerikasta. Äänestäjillä oli kait oikeus kantaansa, eikö tätä mahdeta kutsua demokratiaksi, vai?

Kolme kommenttia Trumpista:

 

-8 v. sitten Trumpia pidettiin hulluna, kun hän halusi aidan rajalle. Eikös Suomi nykyään väsää itse aitaa rajalleen, vai? V. 2015 Suomessa oltiin sitä mieltä, että Ruotsista saa tulla rajaton määrä irakilaisia Suomeen, koska he tarvitsevat turvapaikkaa. Kun itäraja nyt on suljettu, oltiinko 10 v. sitten Suomessa väärässä?

-USA:lla on ollut sotilaita Grönlannissa 1940-luvulta alkaen, ml. ydinaseita. Tausta on selitetty tuossa.

-Kuuntelin Trumpin asetusten kirjoittamista Oval Officessa. Esittelijä luki esityksen, Trump kommentoi ja allekirjoitti. Samaan aikaan toimittajat kyselivät kaikkea mahdollista ja ilmeisesti Trumpin vastaukset menettelivät, kun HS ei ole niistä otsikkoa repinyt. (Oikeastaan Trump kutsui Espanjaa BRICS-maaksi, mutta HS taisi nukkua onnensa ohi.) Jotenkin tuli vaihtoehtona  mieleen Biden: ”Tässä on Ukrainan presidentti PUTIN, tässä on varapresidenttini TRUMP”.

 

Politiikassa ja mediassa olisi eduksi, kun yritettäisiin vähemmän kärjistää, jolloin vastakkainasettelussa kaikkein pahimmat äärimmäisyydet eivät saisi eniten huomiota. Neuvo on yleismaailmallinen.

On vaikea keksiä kuvaa kohtuudesta. Kuvassa on kr. viisauden jumalatar Pallas Athene. Antiikin Kreikassa ei naisia arvostettu, mutta viisautta he kuitenkin symboloivat 🙂

4 thoughts on “Missä olivat tolkun ihmiset?

  1. Ihmettelen että ilmeisesti media ei ole kutsunut Putinia fasistiksi. Kun pitää toista kansaa vähempiarvoisena, se on yksi fasismin piirre.

  2. ”Ihmettelen että ilmeisesti media ei ole kutsunut Putinia fasistiksi. Kun pitää toista kansaa vähempiarvoisena, se on yksi fasismin piirre”.

    Jatkona yllä olevaan kuvailen naapurin herraa rasistiksi ja nyt ETYJ’in juhlavuonna kaiken ”Kekkosen” perinteiden häpäisijäksi. Missä ovat naapurissa ”rajojen kunnioittaminen” ja ihmis- ja tasa-arvon toteuttaminen?

    Toinen iso herra lännessä sentään kunnioittaa rajoja, mutta pitää toista kansaa vähempiarvoisena. Tosin onhan meilläkin raja kiinni, muttei rasistisista syistä vaan itsemme suojelemiseksi ”fasisteilta”.

    Oltuani Meksikossa noin 15 vuotta sitten muutaman viikon sain todeta, että sielläkin naapuri on tuntematon ja vaarallinen tapaus.

    Jenkit pelkää Meksikon huumekartelleja, mutta itsellä on paha huumeongelma kaikissa isoissa kaupungeissa.

    Aina ei olla hyviä ystäviä naapurin kanssa ja usein unohdetaan katsoa peiliin..

  3. Muutama positiivinen havainto Trump:n ensimmäisistä toimista:
    – Nosti virkaanastujaisissa esiin ja eturiviin ne henkilöt (miljardöörit), jotka ovat eniten tuottaneet arvonlisää USA:n yhteiskuntaan. Tällä tavalla nostetaan esille niitä jotka ovat eniten hyödyttäneet yhteiskuntaa ja luodaan oikeanlaisia esikuvia.
    – Sai pelkällä läsnäolollaan aikaan tulitauon Gazaan.
    – Käynnisti USA:n regulaation yksinkertaistamiseen tähtäävän prosessin.
    – Käynnisti USA:n liittovaltion turhia menoja karsivat säästöt sekä vastaavat kevennykset veroihin.

    Toivottavasti nämä saavat onnistuneen toteutuksen ja toivottavasti Trump:n hallinnolta tulee lisää hyviä päätöksiä.

Vastaa

Related Posts

Yhteiskunta

Diplomatiaa

Kun tieto Stalinin kuolemasta julkaistiin, Kekkonen kiirehti jo samana päivänä lausumaan radiossa: ”Meillä suomalaisilla on se käsitys – ja monien tosiasioiden perusteella uskomme olevamme oikeassa – että generalissimus Stalin