Morgan Stanley: Osta jälkisyklisiä konepajayhtiöitä

Huoli raaka-ainekustannusten noususta on liioteltu. Viimeaikainen kurssilasku on siten hyvä tilaisuus hankkia lisää konepaja-osakkeita edulliseen hintaan.

Erikseen mainitaan Atlas Copco ja Alfa Laval jotka saavat ylipaino-suosituksen. MS uskoo Atlas Copcon satsauksen energiatehokkuuteen kanatavan hedelmää. Alfa Lavalin kohdalla nostetta antaa prosessiteollisuuden ja marinesegmentin investointihalukkuus.

Myös SKF saa jatketun luottamuslauseen. SKF:n osake on halpa p/e-suhteella 10 vuoden 2012 ennustetulle voitolle. MS odotta lyhyellä tähtimellä osakkeelle nostetta kadesta syystä: Toistaalta sijoittajatapahtumalta toukokuussa ja toisaalta vahvalta Q1/2011 raportilta jossa on mukana Lincoln-oston vaikutukset.

Lähde: DI.SE

One thought on “Morgan Stanley: Osta jälkisyklisiä konepajayhtiöitä

  1. Droppi loppuun ensin

    Olen samaa mieltä siitä, että konepajojen korjausliike alkaa olla liioiteltu. Mutta kun tämä ennustamani droppi nyt on meneillään ja aika varmasti se jenkkipörsseissäkin jatkuu vielä jonkun viikon – normaali kesto olisi kuukauden luokkaa – niin ei kannata hätäillä ostosten kanssa. Droppien lopussa nähdään usein paniikkimyyntejä, jolloin on paras aika ostaa. Palaan asiaan tarkemmin omissa blogeissani.

     

    Heikki Ikonen

Comments are closed.

Related Posts