Nokialla elonmerkkejä

Homo Economicus luki hämmästyneenä tuoretta ZDnetin artikkelia "top 10 smartphones for 2010". Mitä ihmettä…siinähän mainitaan Nokian N8, ja vielä sijalla 3, heti iPhone 3GS:n jälkeen.

Yleensä Nokian vermeitä ei näissä (jenkki) ympyröissä ole paljon näkynyt. On lupaavaa että tällaista ennakkohehkutuksen kautta Noksukin saa pitkästä aikaa ilmaista mainosta:

This is truly the first world phone and has some very compelling specifications that best anything currently available.

Myös Engaget on tiuhaan raportoinut N8:sta:

Nokia's new hotness, the N8, is starting our week off in fine style. Finest Fones, what looks to be a Symbian-only mobile news site, is reporting its own tests done with the handset that show it comfortably outpacing its predecessor.

Saksan Amazon tarjoaa jopa ennakkovarauista laitteelle ylihintaan. Ei paha.

Ehkä N8 ei ole vielä "Jeesuspuhelin" joka kaikilla cooleilla pitää olla. Ehkä voisi arvata että kyysessä on vähintäänkin "Johannes kastaja" (joka tuli ennen Jeesusta). Loputulos tiedetään vasta kun tavalliset käyttäjät syksyllä pääsevät laitetta hipelöimään. Onko uusi Symbian^3 riittävän käyttäjäystävällinen vai ei?

Yhden testin N8 on ainakin läpäissyt. Homo Economicus himoitsee puhelinta itselleen vaikka minut tunnetaan muuten kylmän viileänä. Tällaista ei ole tapahtunut sitten N95:n lanseerausta prekambrisella aikakaudella (ennen minäpuhelinta). Tuo 12Mpixeli kamera salamalla on valokuvauksen harrastajalle jo melkein riittävä syy hankkia värkki. Entistä harvemmin tarvitsee raahata sitä järjestelmäkameraa mukanaan.

Samalla Homo Economicus suosittelee myös Nokian osaketta sijoituksena. Arvostustaso on nyt niin alhainen että odotuksiin sisältyy firman hidas hiipuminen. Mutta mielestäni vanhassa on vielä vipinää.

Related Posts