Millaista listaa sijoitusrobotti pitää?

Sijoitusrobotti ylläpitää samanlaista listaa, kuin on totuttu näkemää suosittelulistoissa, joissa osakkeet ovat järjestetty paremmuusjärjestykseen listan ylläpitäjän kriteereiden mukaan.

Robotin tapa valita osakkeita listalta, poikkeaa hieman totutusta. Robotti siis pitää viittä osaketta salkussa, mutta nämä osakkeet eivät ole aina listan viisi ensimmäistä osaketta. Tämä johtuu siitä, että robotti pitää myynnille ja ostoille eri rajaa. Ostot tehdään aina listalta viiden ensimmäisen osakkeen joukosta siten, että korkeimmalla olevaa osaketta ostetaan. Myynnit tehdään, kun salkussa oleva osake on poistunut 15 ylimmän osakkeen joukosta.

Valintastrategian vaikutukset

Tämä strategia tasoittaa salkun vaihtuvuutta ja vähentää tilanteita, joissa  samalla osakkeella tehtäisiin kauppaa edestakaisin. Yleisesti ottaen on tuottavampaa pitää samaa osaketta pidempään salkussa.

Strategia sopii robotin osakkeille, koska robotin salkkuun valitsemat osakkeet kokevat kovia kurssinousuja, mutta vastaavasti laskut ovat suuret. Ilman tätä mekanismia herkemmin myytäisiin osake laskun jälkeen, kun monessa tapauksessa tulee positiivinen rekyyli seuraavana nousupäivänä.

Tämä mekanismi aiheuttaa myös sen, että eri ajankohtana aloitetussa salkussa saattaa olla hieman eri osakkeita. Simulaatioiden tekemiseen tämä on aiheuttanut lisähaasteita, koska yksittäisen todella hyvin sattuneen osakevalinnan painoarvo aiheuttaa korkoa korolle efektin. Tämän takia simulaatioissa mm. aloitusajankohtia on muutettu ja korkoa korolle vakutusta poistetaan ostamalla osakkeita aina tasasummalla.

Katso sijoitusrobotti osoitteessa sijoitusrobotti.fi

One thought on “Millaista listaa sijoitusrobotti pitää?

 1. Algoritmi

  Olen mielenkiinnolla seurannut sijoitusrobotin ympärillä käytyä keskustelue & siihen muutama kommentti:

  1) Hienoa, että tällaistakin aloitteellisuutta löytyy! Aina kaivataan uusia aloitteita.

  2) Mutta, kyllä algoritmia pitäisi jotenkin valottaa, siis sen ydinperiaatteita.

  3) Tuo, että transaktiokulut häivytetään ei ole eduksi. Kannattaisi käyttää jotain hinnastoa.

   

  tS

Comments are closed.

Related Posts