Nokian kuvahaku kertoo kaiken malliviidakosta

nokiapuhNokian menestymät-tömyyden salaisuus saattaa löytyä Google-kuvahaulla.

Malleja on vimmatusti ja kaikki ovat muunnelmia versioista, joista kukaan ei ole enää kiinnostunut.

Nokian tehtaat on viritetty tuottamaan yli sata miljoonaa puhelinta vuodessa.

Halpoja ovat, tuotanto pelaa, logistiikka toimii, mutta silti suomalaisvetoisia volyymikännyköitä myydään entistä vähemmän.

Aika ajoi Nokian ohi viidessä vuodessa. Ylin operatiivinen johtaja kehotti hyppäämään palavalta lautalta, väkeä on vähennetty, mutta repaleisten purjeiden reivaaminen on nykytietämyksen valossa liian hidasta. Tuhlattavaa taskurahaa on enää muutama miljardi. “Burning rate” on kuitenkin pelottavan korkea. Vaihtoehtoja Nokialla on entistä vähemmän.

Miten luodaan uutta, kun samalla pitää rankalla kädellä teurastaa vanhaa alta pois?

Nokian tuotantomäärien pudotus on kymmeniä miljoonia kappaleita. Uudella strategialla tavoitellaan massoja lumioiden ostajiksi, mutta myyntikäppyröiden nousuun menee monta vuotta.

Apple-killeriä ei ole syntynyt ja Samsungin taklaaminen on vielä vaikeampaa. Tablettien tekemiseen Nokia + Microsoft joutuvat piirtämään kahdeksikkoa ja jälleen heitetään kuraa entisten asiakkaiden silmille.

Nokian nousuun – jos sitä enää koskaan tulee – menee monta vuotta. Vuonna 2015 kaikki voi olla toisin, jos niin pitkälle selvitään.

5 thoughts on “Nokian kuvahaku kertoo kaiken malliviidakosta

 1. Huonon tuotepaletin syy on Nokian organisaation sisällä

  Jep.

  Kun hinnat on halpoja ja markkinointikin Nokialla osataan, niin kyllä se vika on tuotteissa.

  Ja huonoa tuotetta ei kannata markkinoida. Epäkelvon tuotteen markkinoinnilla ostaa vaan harmia ja huonoa mielikuvaa. Toivottavasti Nokia osaa keskittää markkinointibudjettinsa niihin tuotteisiin, joissa on todellista lisäarvoa. Niitäkin nimittäin on joukossa.

  Kehnot tuotteet ovat syntyneet organisaatiossa, joka on viritetty tekemään näitä huonoja tuotteita. Perimmäinen syy on siellä organisaation sisällä.

  Toivottavasti Nokia saa organisaationsa kuntoon ja tekemään taas hyvää maailmaan. Uskon, että Nokian sisällä on niitä jotka ovat aina osanneet tehdä hyvää ja tietävät miten sitä tehdään. Näitä rakenteita Nokian kannattaa vahvistaa.

  1. Olen vahvasti eri mieltä

   Olen vahvasti eri mieltä siitä, että Nokia osaa markkinoinnin.

   1. OKS SULLA TÄLLIIII

    HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ XD XD XDyes

  2. MIKSI TE JANKAATE ASIOISTA MIKÄ EI KUULU TEILLE

   MÄ VAAN HALUUN TIETÄÄno MIETI KUN ALAT PUHUU LOL XD XD XD XD XD XD

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.