Sijoittajan wappuohje: Aika siirtyä viettämään kaunista kesäaikaa

Me suomalaiset olemme aina viettäneet kevään juhlaa. Tässä Mikael Agricolan kuvaus:

”Ja quin Kevekylvö kylvettin silloin ukon malja jootijn. Sihen haetin ukon wacka nin joopui Pica ette Acka. Sijtte paljo Häpie sielle techtin quin seke cwltin ette nechtin."

Nykysuomeksi: Ja kevätkylvöjen jälkeen Ukon malja juotiin. Ukon uhrivakallinen käytettiin ja niin juopui piika ja akka. Sitten paljon hauskaa tehtiin, kuultiin ja nähtiin.

Ja myös sijoittajille on olemassa oma kevätohje: Vappuna väisty markkinoilta viettämään kaunista kesäaikaa aina siihen saakka kunnes syysateet sinut kastavat. Ja ohjeella on vankka perä. Osakkeiden arvonkehityksessä on suvella tauko. (tämä vuosi saattaa tosin tehdä poikkeuksen).

Pörssikurssien keskimääräinen vuosikehitys (Lähde: Cxoadvisory )

Ja saman huomaa tämän verkkolehden lukijoista. Lukijamäärät putoavat kuumimmilla kesähelteillä jopa 10…20%. Kesä ja kärpäset ovat monilla mielessä eikä numeroihin ja kurssikäppyröihin liikene aikaa.

Ja kesän tulo vaikuttaa laajemminkin meihin suomalaisiin. Lapsia laitetaan Suomen suvessa alulle 10…20% enemmän kuin muina aikoina huipun painottuessa loppukesään ja alkusyksyyn. Suomen suvessa on taikaa. Siis hyvää Wappua kaikille.

Wapun päivän viettoa Helsingin Ullanlinnassa vuonna 2011

 

One thought on “Sijoittajan wappuohje: Aika siirtyä viettämään kaunista kesäaikaa

  1. Pitkäaikainen peukalosääntö Sell in May

    Toki pitkäaikaiset tilastot osoittavat, että keväällä myynti ja syksyllä takaisinosto olisi tuottanut paremmin (tuotto 8,4 %, sille vastakkainen 5,1 %, mutta Buy an Hold 10 %; SP500 vv. 1926-2012).

    Mutta sotkeeko loppuvuodesta tapahtuvat USA:n presidentinvaalit muutoin toimivan säännön. Näin ainakin esittää oheinen linkki. Onhan tuon Sell in May strategian lisäksi toinen tunnettu kalenterianomalia USA:n USA:n presidentinvaalit. Sillekin löytyy valmiiksi lasketut keskimääräiset tuottokäyrät.

    Tuollaisen vv. 1950-2012 keskilukujen sijaan olisi paljon mielenkiintoisempaa löytää selitys niille vuosille, joina ko. strategia ei ole toiminut.

    Kuten usein olen sanonut "Käytäntö ilman teoriaa on kuin sosialismi ilman Neuvostoliittoa".

Comments are closed.

Related Posts