Olen varastellut röyhkeästi 25 vuoden ajan

Vuonna 1992 pääsin töihin amerikkalaisten omistamaan liikkeenjohdon konsultointifirmaan. En tiennyt konsultoinnista mitään. Olin siinä täysi nolla.

Perehdytysmenetelmä oli heitto veteen ja kriteerinä opi uimaan tai huku.

Opin uimaan. Onneksi.

Sitten aloin pitää työstä ja nyt olen sparrannut 25 vuoden ajan ellei piipahduksia firmojen johtotehtävissä lasketa.

Olen kaiken aikaa varastellut muilta. Olen varastanut ideoita. Olen ideavaras. Luen kirjoja, seuraan blogeja ja tilaan toisten uutiskirjeitä ja varastan niistä ideoita röyhkeästi ja käytän niitä muiden sparraamisessa.

Olen oppinut paljon varastamalla ja olen kiitollinen kaikille, joilta olen varastanut. En olisi oppinut uimaan, ellen olisi varastanut.

Toinen mahdollisuus oppia olisi ollut kantapään kautta. Se on hidasta ja vaivalloista. Tulokset ovat sattuman varaisia. Kantapään kautta koskee ja vaatii aikaa, jota kiireellisillä ei ole.

Miksi ei siis varastaisi ideoita, jotka joku muu on jo havainnut käytännössä toimiviksi?

En ole ainoa, joka kehoittaa varastamaan. Erinomainen tuotteistaja Jari Parantainen on nimennyt sivustonsakin Pölli tästä. Jari kai varastaa muilta sen kun kerkiää ja minä teen samoin.

Kymmenisen vuotta sitten halusin tuottaa varastettavaa. Kirjoitin ensimmäisen sähköisen oppaan vuonna 2006. Se on ilmainen ja sen saa kuka vaan ladata omalle koneelleen ja varastaan sen ideat.

Sittemmin olen kirjoittanut lisää sähköisiä oppaita ja kirjoitan blogia, jota kutsun Actionalin Katsaukseksi. Actionalin Katsauksen saa myös sähköpostiin. Toivon, että kaikki sen 2026 tilaajaa saavat jotain varastamisen arvoista.

Varastele sinäkin arkailematta.

Heikki Matias Luoma
DI MBA
Tulevien e-kirjojen Teknologian ja palvelujen myynnin prosessin kehittäminen ja Myyntijohtaja valmentaa myyjiä kirjoittaja


Actional Oy sparraa nopeampaan strategian jalkautukseen myyntitoiminnassa.
Actional Oy heikki.luoma[ättä]actional.fi    puh 040-5509200     http://www.actional.fi

Related Posts