Omat Rahat Katsaus: Brexit – entä sitten?

Salkkusivu jossa lisätietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta -8.4%,  alusta (27-05-2010) +79.1%

Yleistä

Jälleen kohtuullisen rauhallinen kuukausi josta saldo jäi lievästi plussalle. Viime päivinä näimme melko heikon työllisyysraportin jenkistä, jossa todettiin työpaikkojen lisääntyneen toukokuussa vain 38.000:lla samalla kuin edellistä arvioita rukattiin alaspäin. Samalla kuitenkin työttömyysaste laski 0.3% eli 4.7% tasolle. Työttömyysastetta tuntuu heiluttelavn etällä hetkellä enemmän työvoiman koko kuin työllisten määrä. Heikosta raprtista seurasi heti taalan heikkeneminen, koska FED:n arvellaan siirtävän koronnostojaan kauemmas tulevaisuuteen. Lopulta vaikutus pörsikursseihin jäi vaatimattomaksi – heikko talouskasvu painaa, mutta matalat korot pönkittävät kursseja. jenkkejä kiusaavat myös heikko tuottavuuskasvu – Conference board uskoo tuottavuuden jopa laskevan 0.2% tänä vuonna. 

Kaikesta huolimatta S&P500 on tähän mennessä pitänyt pintansa erittäin hyvin vuoden tarkastelujaksolla verrattuna moneen muuhun indeksiin.

Britanniassa jännitetään nyt EU-kansanäänestystä joissa tunteet kisaavat talousjärjen kanssa. Uskon kuitenkin vaikutusten joka tapauksessä jäävän melko pieniksi. Sensijaan monet muut näyttävät Brexitiä pelkäävän – suurent rahastot vähensivät brittipainoa salkuissan 16% toukokuussa. Hyvä tilaisuus löytää edullista ostetaava, joten minä sensijaan nostin kaksi uutta brittiyhtiötä salkkuuni. Tällä tulo korjattua melko pitkään jatkunut punnan alipaino salkussa.

Japanin markkinoita vaivaa jenin vahvuus, jonka arvellaan iskevän vientiyrityksiin. Ulkomaset sijoittajat eivät oikein nyt usko Jpanin osakemarkkinoihin. Valtio kehoittaa pörssiyrityksiä pitämään parempaa huolta sijoittajista ja korottamaan osinkoja, ulkomaalaiset uskovat vasta kun näkevät. Mutta inflaatio mataa eikä plakatkaan tahdo lähteä nousuun. Vaikka toista arvonlisäveron nostoa lykättiinkin ei nyt oikein hyvältä näytä.

Stragegia: 

Lisää rahaa en nyt laita osakkeisiin. Myös vivutukset vedetään vähitellen pois negatiivisten odotusten lisäksi siksi että kesälomalla ei halua hermoilla johdannaisten käyttätymisen kanssa.

Jenin vahvistuttua Japanilaset osakkeet ovat ensimmäisinä myyntilistalla.

 

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1), FTSE (FFc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

 

Kuukauden Nousijat: Colex ( +17.8%), Corning (+13.7%), Bakkafrost (+12.7%)

Kuukauden Laskijat: Nampack (-29.9%), TFS (-15.0%), 361 degrees (-13.5)

Osingot: Colex, Michelin, Caterpillar, Cherkizovo, H&T group

Salkkutapahtumat: 

Uusina salkkuun:

  • Pendragon PLCBrittiläinen autokauppaketju joka on kasvanut mukavasti viime vuodet ja tuonut myös uusia palveluja nettiin. Arvostustaso on silti vielä kohtuullinen. Kun osakekohtainen tulos on kasvanut viiden vuoden tähtäimellä 53% on P/E 8.2, P/CF 5 ja osinko 3.8%. Kovin kasvu brittien henkilöautokaupassa on tältä erää ehkä takana, mutta tästä positiosta on hyvä jatkaa.
  • Paragon Group: Brittiläinen ”buy-to-let” rahoittaja.Asuntomarkkinat ovat kuumina etenkin Lontoon seudulla. Sijoitusasuntojen hankkiminen on tullut myös hyvin suosituksi. Tähän rakoon rahoittajaksi on iskenyt Paragon group. Kun kultakuume on kova ei kannata lähteä kaivamaan kultaa vaan myydä kullanetsijöille lapioita. Ja hyvin näyttää menevän. EPS on kasvanut 14% viiden vuoden keskiarvolla mitaten. P/E 8, P/CF 7.5 ja osinko 3.8%.

Vähennetty: Nolato. Kurssitaso on jo kivunnut hieman haastavaksi, eikä viimeisin tulosraportti ollut kaksinen.

One thought on “Omat Rahat Katsaus: Brexit – entä sitten?

  1. Itselläkin tuli uusina

    Itselläkin tuli uusina salkkuun 4 brittiyhtiötä toukokuussa mainitsemistasi syistä. National Grid,A.G. Barr,Nichols ja Diageo.

Comments are closed.

Related Posts