Nordean tarjonta

Satuin vilkaisemaan Nordean päivittäistä / viikoittaista uutiskirjettä, jonka saa ilmaiseksi kuka vain. Kirjeessä on toki paljon muutakin mielenkiintoista, esim. kommentaari uutisista ja suomalainen sekä pohjoismainen osakelista suosituksineen. Keskityn kuitenkin ulkomaiseen mallisalkkuun, joka nimestään Global 30 huolimatta näyttää olevan keskittynyt EU:hun ja USA:an.

Salkku on mielestäni kokoelma jyviä ja akanoita, joten sitä on syytä arvioida omatoimisesti kuten kaikkea muutakin sijoitusneuvontaa.

Itse oudoksun etenkin EOG Resources –yhtiötä (liuskeöljy), jonka asemesta pitäisin esim. velatonta Evolution Petroleumia parempana. Edelleen Vodafone, Facebook, Amazon ja Starbucks ovat mielestäni kalliita. Facebook lienee mennyt pois nuorison muodista ja on ajan kysymys, koska vanhempi väki keksii jotain muuta tilalle. Amazon toimii kovin kilpaillulla alalla ja kahvin ryystämistä (Starbucks) en pidä kovin korkean teknologian alana. Sitä paitsi esim. kanelia ja kaakaota löytyy kotoakin, jos nyt ylipäänsä sattuisin kahvia juomaan.

Toisaalta mielenkiintoisia firmoja ovat esim. terveydenhuollon Gilead Sciences ja ICON sekä niitä lähellä oleva CVS Health (apteekki). Lisäksi voi mainita kodin lämmittimiä ja puhdistusjärjestelmiä valmistavan A.O. Smithin.

Lopuksi kiinnittäisin huomiota siihen, että miksi sekä Nordea että OP ovat parantaneet tällaista palvelua ja alentaneet hintoja.

Epäilen, että ko. pankit ovat seisseet lähes viimeiseen asti omien rahastojensa takana, joita on tyrkytetty kuten puhelinmyyjät pahimmillaan. Ilmeisesti tämä asenne on tuonut Nordnetille niin paljon asiakkaita, että isommat pankit ovat päättäneet tarjota asiakkaille mahdollisuuden köyhtyä myös omilla osakevalinnoillaan.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan