Omat Rahat Katsaus: Ei huolen häivää

 

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

 

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +18.1%,  alusta (27-05-2010) +30.1%, 1 vuosi +22.3% 

Viime viikot on markkinoilla menty fiiliksellä Hakuna Matata – Ei huolen häivää. Kiinasta on tullut parempaa tilastotietoa ja jenkeissä asuntojen hinnat toipuvat. Japanissa on myös kova veto, mutta samalla jeni heikkenee voimakkaasti. Japanissa on tänään vaalipäivä ja uuden hallituksen odotetaan käynnistävän voimakkaat (japanin mittakaavassa) elvytystoimet mikä on heikentänyt jeniä. Huolimatta siitä että olin markkinassuunnan suhteen hyvin pessimistinen kuukausi sitten ja ostin jopa SP500-put-optioita n. puolet sakun arvosta vastaavan määrän, epäonnistuen täydellisesti ajoituksessa, on salkku ylittänyt edellisen all-time high-tason. Vuodesta on tulossa kokonaisuutena loistava erilaisista töppäilyista huolimatta.

Salkusta on tästä johtuen siivottu runsaasti vanhoja tappiollisia positioita verojen minimoimiseksi.

Oma kiinnostava draamansa on ollut lyhyeksimyyjän Muddy Watersin ja Olam internationalin vuorovetoinen syyttelysirkus. Möin pois alkuperäisen  position Olamissa verojen minimoimiseksi, mutta nettomääräisesti olen tuplannut position – halvalla kun saa. Mielestäni on aivan totta että Olam on hyvin velkaantunut. Sensijaan on hyvin vaikea muodostaa käsitystä Olamin taseen oikeellisuudesta. Loppuen lopuksi olen vakuuttunut siitä että Olam saa tarvitsemansa rahoituksen, onhan sillä puolellaan Singaporen mahtava TEMASEK.

Strategia: Nyt ostetaan japanilaisia osakkeita lisää! Euro/Jeni vaihtokurssi on 8% heikompi kuin 100 päivän liukuva keskiarvo, mikä on todella paljon. Lisää on otettu jo Konamia, seuraavaksi Softbankia lisää. Euro on nyt hyvin vahva ja painoa salkussa pitäisi laskea. Aivan viime päivinä on jenkeissä ilmeisesti alkanut puntti hieman tutista -talouskuilun deadline lähestyy! En siis odota mitään rallia vuoden viime päiville. SP500-putti voi olla vielä hyväkin turva. Politikot tuntien he vitkastelevat aivan viime tunneille ellei jopa yli deadlinen ennen kuin sopuun päästään USA:n valtiontalouden hoidosta. Helpotusralli voi sensijaan olla voimakas, heti kun sopuun päästän. Joten olkaa valmiina ostamaan futuureja tai SP500 call-optioita kun sopu-uutinen tulee.

Velkapaperit on edelleen alipainossa.

Salkkutapahtumat 1 kk:

Uusina salkkuun: 

Know ITRuotsalainen IT-konsultti joka painottaa julkishallintoa. Tulostaso on ollut viime aikoina laskeva. Niin on kurssikin, joten käännettä odotellessa arvostus tuntuu kohtuulliselta. Q3 tulos on melko masentava, mutta edelleen plussalla. P/E 8.6, price/CF: 6.2, Osinko 7% (joskin ensi vuonna tuksin näin hyvä). Hinta/Myynti:0.43, mikä antaisi olettaa että tuloskin saadaan taas nousuun. Riskejä on toki myös – jatkuuko tuloksen hiipuminen? Melko halpa hinta, mutta onko se halpa syystä? EPS/osake on kasvanut 5 vuoden jaskolla 10% tämän vuoden kompuroinnista huolimatta.

Myyty: Supergroup PLC, Bilia, China Yurun Food

Lisätty: Konami

Vähennetty: 361 Degrees

Osingot: SIPH, Wisdom Tree em debt, Aberedeen asia-pacific, Marubeni, Invicta holdings, Oriental Watch Holdings
 
Salkun Nousijat (1 kk): Oriental Watch Holdings (+19.7%), Bilia (+15.5%), Invicta Holdings (+15.2%)
Salkun Laskijat (1 kk): Olam International (-18.3%), Aspocomp (-17.3%), Supergroup PLC (-12.4%)

Related Posts