Omat Rahat katsaus: Huhtikuun hutilointia

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa -1.6%, alusta (27-05-2010) +19.0%, Vuoden alusta -3.0%

 

Tapahtumat viimeisen kahden viikon viikon aikana:

Homo Economicuksen lomaillessa Italian auringossa ovat Kiinalaiset ja Singaporelaiset osakkeet jatkaneet vahvoina. Euro on toisaalta pysynyt vahvana taalaa ja jeniä vastaan lukuunottamatta tipahdusta "iso-jytky" -vaalituloksen jälkeen (sattumaa tai ei). Ajoitus tai osakevalinta on jenkkipuolella osunut harvinaisen huonosti. Uudet hankkinnat kuten Teva, Navios ja Tower ovat tipahtaneet melko voimakkaasti. Ihmetystä herättää myös Peru ETF:n voimakas lasku.

Strategia: Taala ja jeni jatkavat toistaiseksi heikkona, joten painoa lisätään. Vastapainoksi pitää eurosalkkua  keventää, mutta toisaalta monelta yhtiöltä on juuri tulossa osingot joista ei haluaisi jäädä paitsi. Ensimmäisiä lähtijöinä Hornbach holding, Bilfinger Berger ja D'Ieteren, koska näillä on arvioni mukaan pienin nousupotentiaali salkkuosakkeista. Lisää otetaan Tower, Kulicke&Soffa, Powershares commodity ja Japani ETF:ää. Supergroup PLC (UK-vaateyhtiö) kurssinousun voisi myös kotiuttaa.

Pitkällä tähtäimellä aikomus on lisätä raaka-aineiden painoa salkussa ehkä 20-30% vuoden loppuun mennessä.

Tapahtumia: Tuloksistaan ovat raportoineet useat yhtiöt: TESCO:n uusi toimitusjohtaja kertoi vaatimattomasta myynnin kehityksestä UK:ssa ja tappioputken jatkumisesta USA:ssa. Sensijaan jatkuvasti lisää painoa saavassa Aasiassa kasvu jatkuu. myös Euroopan myynti jatkaa kasvuaan. Kaiken kaikkiaan kohtuullinen tulos jossa konsernimyynti kasvoi 8.1%, EPS 12.8% ja osinkoakin nostetaan 10.8% 14.46p. Toimitusjohtaja Philip Clarke jätti oven auki poistumiselle USA:sta ellei tulosta saada voitolliseksi. Jatkaa salkussa.

D'Ieteren raportoi myös mukavasti kasvanneesta liikevaihdosta, +12.5% ja EPS + 27.9%. Osinkokin kasvaa 31%, mutta jää edelleen melko vaatimattomalle 0.9% tuottotasolle. Ellei euro olisi nyt näin vahva saisi jatkaa salkussa.

Marine Harvest on myös julkaissut 2010 –raportin jossa ei juuri heikkouksia löydy.

Ei tapahtumia salkussa

Salkun Nousijat: Great Wall motor  (+6.5%), Supergroup (+6.0%), Cerebos (+4.7%)

Salkun Laskijat: Golden Ocean (-12.4%), Teva (-11.3%), Ishares Peru (-10.3%)

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan