Omat Rahat katsaus: Kriisi, mikä kriisi? Osta dippejä!

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +15.8%,  alusta (27-05-2010) +77.8%

 

Yleistä:

Vaikka ineksejä seuraamalla sitä ei ehkä huomaa oli elokuu erittäin hyvä kuukausi niille jotka ovat sijoittaneet muissa valuutoissa kuin eurossa. Syynä on euron alkanut heikkeneminen muita valuuttoja vastaan. Taala on laskenut jopa 5% kesän huippulukemistaan euroa vastaan. Tätä ovat analyytikot odottaneet ja kauan ja ihmetelleet miksei euro jo laske. Tämä nostaa salkun euroissa laskettua arvoa. S&P 500 indeksi nousi ennätyslukemiin. Useimmilla muilla indekseillä on vielä matkaa all-time-high lukemiin. Ukrainan kriisin käänteisiin markkinat reagoivat melko vaatimattomasti jolloin laskupäivät ovat olleet pikemminkin ostotilaisuuksia kuin aiheita myyntipaniikkiin. Pelkoindeksit (VIX ja VSTOXX) ovat melko alhalla, VSTOXX on tosin piikittänyt hieman kuukauden aikana. Vielä ollana kaukana todellisista kriisilukemista. Piikit ovat sensijana olleet hyviä ostotilaisuuksia. Suomessa salkkuyhtiä Verkkokauppa on rynninyt, jopa niin paljon että alkaa hieman harmittaa. Olin toivonut yhtiöstä pitkäaikaista salkuyhtiötä, hidasta kehitystä varovaisesti nousevin kurssein. Nyt kurssi on rynninyt niin ylös että myynti on lähellä.

Strategia:

Odottelen edelleen ennen suurempaa salkun uudelleenjakoa euro-alueen hyväksi. Euro todennäköisesti heikkenee edelleen. Sensijaan  olen lisännyt vipua ottamalla covered-call position eurostoxx 50-indeksiin. Vipua on tällä hetkellä 42% ja otan  vielä lisää parin viikon kulutua, jolloin pääsen hieman yli 50% vivutuksen. Laskua odotellessä pitää katsastella valmiiksi ostokohteita joihin pitää palata erikseen.

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Salkkukatsaus:

​Lisätty: Colex

Kuukauden nousijat: 361 degrees (+28.1%), Verkkokauppa (+27.1%), Bakkafrost (+14.1%)

Kuukauden laskijat: Colex (-10.1%), Fortescue (-6.6%), Eqstra (-5.8%)

Osingot: Carlo Gavazzi, Hour Glass, Caterpillar, Citigroup, Huaneng power

 

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija