Omat rahat Katsaus: Nyt tarvitaan oraakkelia

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +8.7%,  alusta (27-05-2010) +83%

 

Yleistä:

Super-Mario lupasi käynnistää rahanpainokoneet ja salkku kiittää. Arvonnousua tuli sekä heikkenevän euron avulla että euro-osakkeiden voimakkaan nousun takia. Sensijaan jenkeissä osakkeiden nousu näyttää jo takkuilevan. Arvostustaso on haastava ja vahva taala rokottaa tuloksia. Vaikka Apple onnistui lasauttamaan suurimman kvartaalivoiton markkinoiden historiassa on moni muu yritys alittanut odotukset tai varoittanut heikkenevistä näkymistä. Yksi varoittajista on salkkuyhtiö Caterpillar.

Euro on hiekentynyt mutta nyt näyttää epäillyt USA:n talouskasvun voimakkuudesta vetävän toiseen suntaan. FED:n koronnostojen epäillään siirtyvän eteenpäin ellei talouskasvu jatku ja työttömyys jatka laskuaan. En siis enää usko euron heikkenevän voimakkaasti taalaan vastaan. Puolitoista viikoa sitten otettu lyhyt positio EURUSD-futuurissa on nyt suljettu voitollisena, enkä jatka euron shorttausta.

Uskon edelleen että eurooppalaiset vientiyritykset ovat perempi valinta kuin jenkkiosakkeet.

Kreikan vaalitulos ja velkojia uhitteleva uusi johto on hätkähdyttänyt Eurooppalaisia politikkoja. Lopputuloksen tietänee vain delphin oraakkeeli, mutta temppeli on sijoittajan pahaksi onneksi raunioina. Itse arvailen että Kreikkalaisilla ei ole neuvotteluasemaa, onhan ulkomaisten pankkien kreikkariski vähentynyt merkittävästi. Koska muut velkaantuneet maat Espanja etunenässä omine "Ei-Makseta"-puolueineen silmä tarkkana seuraavat tilannetta Kreikkalaisille ei vain voi antaa periksi. Kreikan uusi johto joutunee siis perääntymään häntä koipien välissä.

 

Muutamia keskeisiä salkkuvaluuttoja

Strategia:

Salkun tila on nyt melko hyvä eikä suuria korjauksia tarvita. Vielä voisi kyllä lisätä eurooppalaisia vientiyrityksiä. Hyvä lisäkandidaatti on mielestäni Michelin jonka liikevaihdosta vain 40% tulee euroopasta. Etelä-afrikkalainen Netcare näyttää myyntikandidaatilta, onhan randi nyt vanhva ja netcare p/e-luvulla 25 näyttää jo kalliilta, joten voitot voisi kotiuttaa.

Nyt voisi vastarannan kiiskiin vähitellen olla aika ottaa pieniä riskipositioita. Miten olisi Kreikkalainen pankki tai Venäläinen rakennusyhtiö?

 

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Salkkukatsaus:

Myyty: Sveitsiläiset vientiyritykset Emmi Ag ja Carlo Gavazzi voimakkaasti vahvistuneen sveitsin frangin takia joka ei voi olla painamatta tulosta tulevaisuudessa. Puolalainen Gruppa Azoty kovan arvostustason takia.

Uutena salkkuun:

Volkswagen ag: WV:tä tukee tulevaisuudessa heikko euro eikä se nykyhinnoillakaan mikään kovin kallis ole. VW jyllää Kiinassa jossa joint-ventureiden kautta toimitettiin 2014 ennätykselliset 3.68 miljoonaa autoa. Eikä muutenkaan tunnu kallillita. P/E 9, P/CF 3.6, osinko 2% ja EPS kasvu viiden vuoden yli 9%.

Lisätty: Surteco SE, Corticeira Amorim

Kuukauden nousijat: Lewis Corporation (+30.6%), Hour Glass (+19.4%), Olin (+18.0%)

Kuukauden laskijat: Cherkizovo (-12.6%), Mineral Resources (-9.4%), Wilhelm Wilhelmsen (-8.7%)

Osingot: Lewis Group

 

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija