Omat Rahat Katsaus: Onko tämä Helsingin pörssin aliarvostetuin yhtiö?

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa -2.2%,, Vuoden alusta -6.0%, 1 vuosi +13.1%

 

Tapahtumat viimeisen kahden viikon viikon aikana:

Suuri epävarmuus jatkuu osakemarkkinoilla. Onko nyt tulossa ennenaikainen laskusuhdanne vai onko kyseessä vain väliaikainen talouskasvun hidastuminen? USA:n talousluvut näyttävät heikohkoilta. Euroopassa keskitytään Kreikan horjuvaan talouteen ja poliittiseen kriisiin. Useimmat analyytikot pitävätkin jonkinlaista "tapahtumaa" todenäköisenä kreikan valtionlainoissa. Euro onkin kääntynyt laskuun useimpia salkkuvaluuttoja vastaan, mikä on tukenut hajautettun salkkuni arvoa. No, se on laiha lohtu että menetän rahaa hitaammin kuin useimmat muut….

Salkkutapahtumat:

Uutena salkkuun:

Digia: Onko tämä Helsingin pörssin aliarvostetuin osake? Markkinat ovat todennäköisesti fokusoineet Nokia-johdannaisen liikevaihdon häviämiseen. Tämä laskeekin Digian liikevaihtoa, mutta johto on ripeästi tarttunut toimeen ja aloittanyt YT-neuvottelut. Enterprise-solutions -liikealue jonka toimintaan Nokian vaikeudet tuskin vaikuttavat on kuitenkin edustanut 58% vuoden 2010 liikevaihdosta ja 64% tuloksesta. Yhtiö odottaa tämän toiminnan jatkavan kasvuaan. Vaikka pitäisi mobiili-liiketoimintaa arvottomana tai tilapäisesti jopa rasitteena on yhtiön kurssin puolittuminen alkuvuoden huipustaan selvä ylilyönti. Q1- tulos oli 0.07 €/osake. Varmaa on että viime vuoden tulokseen ei ylletä, mutta minun on vaikea nähdä että koko vuoden 2011 tulosa laskisi alle 0.3€/osake. Kun kurssi heiluu alle 3€ on arvostustaso kasvuyritykselle edullinen. Viime torstain kurssiromahduksen jälkeen kiusaus ostaa pieni positio kävi ylivoimaiseksi, vaikka valuuttakurssitasot eivät tällä hetkellä tue euromääräisten osakkeiden ostoa.

Osingot: Navios Maritime, Industrial and Commercial Bank of China , Tower Group

Salkun Nousijat: China Yurun food (+10.4%), Synergy Health (+4.9%), Nanometrics (+4.4%)

Salkun Laskijat: Supergroup plc (-12.5%), Marine Harvest (-12.2%), Bilia (-9.6%)

Strategia:

Nyt olen odottavalla kannalla. Euro on heikentynyt, mutta toistaiseksi melko vähän – vielä ei ole aika kasvattaa euron painoarvoa salkuussa. Ainoa euroa vastaan kunnolla heikentynyt valuutta on ruotsin kruunu. Kruunupositio voi tilaisuuden tullen kasvattaa. Keventämisen varaa on eniten puntasalkussa.

Muita tapahtumia:

Marine Harvest korjasi Q1-tulostaan alaspäin lähes puoleen entisestään korjamalla kalojen arvostustasoa alaspäin, spottihinnat ovatkin laskeneet.

Navios Maritime on tehnyt kabotaasisopimuksen Petrobrasin kanssa josta odotetaan 590M$ EBITDA.

Cardno ostaa pienehkön australialaisen maaperätutkimuksia tekevän yhtiön

Related Posts

Sijoittaminen

Johtavat AI-yhtiöt

Tekoäly on nyt joka paikassa ja vähän samanlainen taikasana kuin Internet oli pari vuosikymmentä sitten. Lähdin tutkimaan johtavia AI-firmoja. Kannattaako niihin vielä sijoittaa?

Kokeile tekoälyn käyttöä