Omat Rahat Katsaus: Rahat Kiinaan ja Eurooppaan, ei jenkkeihin

Salkkusivu jossa lisätietoja

rvonmuutokset: Vuoden alusta  +7.0%, alusta (27-05-2010) +123.6%

Yleistä

Sijoittajien katseet kohdistuvat nyt vaihteeksi Eurooppaan. Kun kaikkein pahin ei toteutunut Ranskan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella (ääri-vasemmiston ja ääri-oikeiston kandidaatit toiselle kierrokselle) Eurooppalaiset pörssit ja euro nousivat selvästi. Vaalien toinen kierros näyttää oliko riemu ennenaikaista. Tapahtuma näytti jälleen kerran miten tärkeä valuuttakurssi on sijoittajalle: Vaikka nimelliskurssit nousivat vaalien jälkeisenä päivänä vahvistuva euro rokotti salkun arvoa niin voimakkaasti että päivän saldo jäi pakkasen puolelle.

Samalla ”pelkokertoimet”, VIX ja eurooppalainen VSTOXX laskivat voimakkaasti.

Ei ole kovinkaan vaikeaa ennustaa miten käy jos ennakkosuosikki Macron häviä toisella kierroksella Le Penille. Varsinkin ranskalaiset kurssit laskevat voimakkaasti, ja euro heikkenee useita prosentteja. Sen sijaan Macronin voitto taitaa olla jo hinnoissa, joten kovin voimakasta toista riemurallia ei luultavasti synny.

Ranskan vaalien jälkeen katseet siirtyvät syksyn ja Saksan vaaleihin.

USA:ssa voimme ihmetellä suuria eroja ”pehmeiden” ja kovien talousindikaattoreiden välillä. Kovat talousluvut ovat kehittyneet melko heikosti. BKT kasvaa melko verkaista 2% vuosivauhtia. Työpaikkoja syntyy myös melko hitaasti, maaliskuussa vaivaiset 98000, mutta tästä saamme kohta uusia tietoja. Sen sijaan mielikuvaindeksit kuten ostopäällikköindeksi ja kuluttajaluottamusindeksi ovat korkealla.

Merkittävä amerikkalaisten osakkeiden kursseja kirittänyt tekijä – osakkeiden takaisinostot – ovat hiipumassa.

Kiinassa sen sijaan talouskasvu jatkuu 7% vuosivauhtia ja myös pörssikurssit ovat nousseet mukavasti.

Kehittyvien markkinoiden pörssikurssit ovat viime aikoina nousseet kehittyneitä nopeammin. Väitellen sijoittajille on valjennut että kaikki talouskasvu hyödyttää myös pitkään painuksissa olleita kehittyviä markkinoita. Kiinan lisäksi myös Intia on hyvässä vedossa.

Olen kaiken kaikkiaan edelleen melko varovaisella kannalla, ja luotan enemmän Kiinaan ja Eurooppaan kuin jenkkimarkkinoihin.

Strategia: 

USA alipainossa: Kurssit ovat korkealla ja taala vahvistunut.Varovaisuus on nyt valttia – vivitukset on poistettu ja osakkeitakin vasten on myyty osto-optioita. Erityisesti heikko Norjan kruunu houkutta nyt ostohin, mutta sopivia yrityksiä ei ole nyt haravassa, joten uusia on etsittävä.

 

 

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1), FTSE (FFc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

 

Kuukauden Nousijat: Easyjet (+14.9%),  Paragon (+12.9%), Mixi (+12.6%)

Kuukauden Laskijat: Santova (-9.2%), 361 degrees (-8.9%), Great Wall Motor   (-6.8%)

Osingot: Tallinna Kaubamaja, Bakkafrost, South32, Bilia

Salkkutapahtumat: 

Lisätty: Qintis (ennen TFS). Lyhyeksimyyjän hyökkäys näyttää vaimenevan ja kurssi  uudelleen nousuun. Yhtiön liiketoimintaa verrattiin pyramidihuijaukseen. On melko vaikeaa arvioida ovatko väittet totta vai fiktiota, mutta viralliset kertoimet näyttävät nyt edullisilta, joten ostan santelipuun viljelijää lisää.

 

 

Muutamia keskeisiä salkkuvaluuttoja

 

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne