Omat Rahat: Katsaus 2010/08 II

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa -0.5%, alusta (27-05-2010) +3.0%

 

Viime viikkoja on sävyttänyt Kiinalaiset yritykset ja niiden selvittely. Tiedonsaanti on todellakin pykälää hankalampaa kuin länsimaisissa yrityksissä. Onpa nähty jo useamman kerran Honkongin pörssin tiedotelistalla kutakuinkin tällainen teksti: " Yritys on julkaissut kiinankielisillä sivuillaan tiedotteen joka mahdollisesti myöhemmin käännettän englanniksi". Do I feel lucky ….

Tapahtumat viimeisen kahden viikon viikon aikana:

Myyty: Great wall motor company: Tässä se taas nähdään… älkää tehkö niin kuin minä, vaan niin kuin sanon: "Hetkittäisillä kurssivaihteluilla ei ole merkitystä, vain yrityksen arvolla". Great wall ehti olla salkussa 12 päivää ennen kuin stop-order potkaisi sen ulos. Aiva, stop-order. Tätäkin mahdollisuutta piti kokeilla kun oli tarjolla. Kurssi oli heti oston jälkeen vahvistunut nopeasti yli 10%. Stop order tuntui sopivalta asetettuna 6% voittotasolle. Ja tietenkin kurssi heilahti hetkellisesti näin alas 24-08. Ja niin tietenkin kurssi on loikannut heti tämän jälkeen uudelle ennätystasolle. TYHMÄ! Arvostus on edelleen kohdalla alle 10 p/e luvulla ja puolivuotiskataus näytty jatkuvaa voimakasta kasvua. No, ei se nyt ehkä kauhea onnettomuus ole kun on kahdessa viikossa tehnyt 6% voiton. Ja voi sitä ostaa takaisin seuraavan dipin aikana.

Myyty: DNO international. Nyt riitti! Kaiken pahinta riskiä on poliittinen riski. Tätä ei pysty arvottamaan. Takkiin tuli n. 20% tappiota. Kukaan ei ota selvää koska Irakin kurdialueelata saa alkaa öljyä viemään. Poliittinen tilanne kaottinen.

Uusina salkkuun:

Cerebos Pacific: Singaporessa listattu terveysruokayritys. Liittyy sijoitusteemaan vaurastuva Aaasialainen kuluttaja. Vakaata kasvua, p/e:10.9 price/cash flow: 9.8 . "Essence of chicken", jos ei sillä tauti lähde niin ei millään… Pienenä miinuksena vaatimaton osinko, vain 1.3%.

361 Degrees: HK:ssa listattu Kiinassa toimiva urheiluasustefirma. Kasvu vahvaa (>25% vuositasolla, tilinpäätöstiedote). P/e :12.6, price/cashflow:12.9, osinko 2.4%. Pienempi haastaja markkinoilla jossa suuremmat palurit on jo ylihinnoiteltu. Tosin miten yritys jolla on yli 6000 myyntipistettä on pienempi haastaja panee miettimään maan mittasuhteita

Muuta merkittävää:

Ex dividend: Bosideng, Johnson&Johnson, Marine Harvest

-FLsmidth: Heikohko osari, ei kovin positiivinen tulosnäkymä. Onko sijaa salkussa?

-Tallinna Kaubamaja: Vahva osari, jossa tulos jo mukava taantumasta huolimatta kulujan karsinnan seurauksena. Lupaa veret pysäyttäviä lukuja kun kulutus alkaa Virossa elpyä.

Salkun nousija (2vko): Tallinna Kaubamaja +11% 

Yllämainittu osari takana

Salkun laskija (2vko): FLsmitdh -13%

Myös pehmeän osarin takia.

Näkymiä:

Ylipainossa on edelleen Kiina ja muu Aasia jossa vielä aion lisätä kulutustuotteita valmistavia yrityksiä. Juan vahvistuu vähitellen taalaa vastaan ja erikoisesti euroa vastaan.

Ruotsi alipainossa, kruunu jo vahvistunut. Pitänee myydä pois sinänsa alhalle arvostettua KNOW IT:tä?

Taala vahvistuu, mutta taitaa olla salkussa sopivasti

Punta/UK vielä saattaa vahvistua hieman, mutta sopivassa painossa.

Euroalueellakin voisi ehkä jotakin alkaa katsastella, ehkä PIGS maista turhaan alaslyötyjä osakkeita löytyisi…odotetaan kuitenkin euron vahvistumista. Tässä jo muutama esiseulottuna:

Parmalat: ei kaivanne esittelyä. p/e 8.

Almirall: Espanjalainen alhaalle arvostettu lääkefirma (Kauppalehdestä tuttu 🙂 ). Rikseinä kuitenkin kesittyneisyys merkkilääkkeisiin espanjassa, joten valtion säästötoimet sattavat rokottaa tulosta.

Ibersol: Portugalilainen ravintolaketjuoperaattori. Ei paha hinta!

Recordati: Italialainen farmayritys vakaalla kasvulla ja maltillisella arvostuksella.

Piquandro: Pieni Italialainen accessory (muoti) – paja. Kohtuullinen hinta.

Related Posts