Otso Kirveskari voittanut lukiolaisten talousguru kilpailun

Otso Kirveskari Kuninkaantien lukiosta on voittanut lukiolaisten vuoden 2015 Talousguru-kilpailun. Kilpailun toiseksi tuli Touko Hakahuhta Järvenpään lukiosta ja kolmanneksi tuli Miki Toivonen Kauniaisten lukiosta. Helsingissä 25.-26.2.2015 pidettyyn loppukilpailuun valittiin 10 alkukilpailussa parhaiten menestynyttä opiskelijaa. Alkukilpailussa oli mukana yli 1700 oppilasta 116 lukiosta. Jo 18. kerran järjestetyn kilpailun tavoitteena on edistää lukiolaisten talousosaamista.

Loppukilpailu muodostui kirjallisesta ja suullisesta osiosta. Kirjallisessa osiossa finalistit joutuivat pohtimaan Suomen talouden nykytilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä seuraavan hallituksen avuksi. Kilpailun väittelyosiossa finalistit väittelivät pareittain muun muassa siitä onko asuntovelan ottaminen tällä hetkellä hyvä vai huono idea ja pitäisikö perintövero poistaa vai säilyttää.

Loppukilpailun kolme parasta palkittiin rahapalkinnoin (1 000 euroa, 500 euroa ja 250 euroa). Voittajan lukio saa lisäksi vuodeksi haltuunsa kilpailun kiertopalkintona toimivan aidon tohtorinhatun. Kaikki finalistit saivat talousaiheiset lehtipalkinnot.

Kilpailussa menestymisen kautta on mahdollista saada myös opiskelupaikka korkeakoulussa ilman sisäänpääsykoetta. Kolme parasta voi hakea suoraa opiskelupaikkaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun, Jyväskylän ylipiston kauppakorkeakouluun tai Tampereen yliopistoon (kauppatiede). Tämän lisäksi kaikki kymmenen finalistia voivat hakea opiskelupaikkaa Helsingin yliopistoon (taloustiede) sekä kielikokeen läpäistyään Svenska handelshögskolaniin.

Talousgurun järjestävät yhteistyössä Finanssialan Keskusliitto, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry ja FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. Kilpailua tukevat myös Taloustoimittajat ry ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

Loppukilpailijat aakkosjärjestyksessä:

Hakahuhta Touko, Järvenpään lukio
Kirveskari Otso, Kuninkaantien lukio, Espoo
Kuntze Visa, Turun Suomalaisen yhteiskoulun lukio
Laakso Tomi, Oulunkylän yhteiskoulun lukio, Helsinki
Peltola Johannes, Puolalanmäen lukio, Turku
Peltonen Henri,  Etelä-Tapiolan lukio, Espoo
Pitkänen Karri,  Ressun lukio, Helsinki
Sirviö Tom-Henrik, Kallaveden lukio, Kuopio
Tarkka ValpuriHelsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Toivonen Miki,  Kauniaisten lukio

3 thoughts on “Otso Kirveskari voittanut lukiolaisten talousguru kilpailun

 1. Hienoa

  Tuo on upeaa, että kaikki loppukilpailijat tulevat eri kouluista ja vielä ympäri Suomea. Tämä on merkki, että lukiojärjestelmä toimii vielä Suomessa, ainakin toistaiseksi.

  1. Ihan kiva

   Aika pitkälle vedetyt johtopäätökset Jarnolla. Suurin osa oli tullut peräti niinkin laajalta alueelta kuin Uusimaa. Pari oli eksynyt kaukaisesta Turusta. Silti on "ihan kiva", että joku oli viitsinyt tulla myös Kuopiosta asti. En tosin tiedä onko se upeaa tai hienoa tai onko siinä mitään lisäarvoa. Lukiojärjestelmästä se ei kerro yhtään mitään.

   1. On kiva

    En tiedä lukiolaisten maantieteellistä jakaumaa, mutta se on vahvasti keskittynyt juuri näihin muutamiin kasvukeskuksiin. En ole katsonut mitkä ovat sisäänpääsyrajat noissa kouluissa mistä nuo nuoret tulivat, mutta ilmeisesti ne eivät ole näitä aivan parhaita (vaikka niistäkin oli joitakin). Kuopion ja Turun edustus vastaa jo 30% loppukilpailuun päässeistä, mikä on reilu yliedustus.

     

    Ei tuosta hirveän pitkälle meneviä johtopäätöksiä voi vetää, mutta on se hyvä että muualtakin on loppukilpailussa oppilaita kuin Ressusta ja SYKistä. Voittajakin on Kuninkaantien lukiosta mihin pääsyraja on alle 9. Mutta kieltämättä kirjoitin positiivisessa hengessä, mutta se on vain positiivista -;)

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan