Pankki ja rahoitusalan osakkeet ovat edelleen muita edullisempia

Yrityksen toimiala tuntuu vaikuttavan huomattavan paljon sen arvostustasoon – liian paljon – selviää Piksun sektori-indeksejä seuraavalta sivulta.

Kuluttajille päivittäistavaroita tekevien yritysten (Consumer Staples) P/E luku on yli 20 kun taas teollisuustutteita (Industrials) tekeviä yrityksiä, pankkeja ja rahoitusyhtiöitä (Financials) saa merkittävästi halvemmalla. Syynä korkeisiin arvostustasoihin näyttäisi olevan sijoittajien keskuudessa liikkuvat muoti-ilmiöt, jotka nostavat esimerkiksi terveydenhuollon ja lääkealan yrityksien kursseja kohti taivasta.

Terveydenhuollon osakkeiden suosiolle on syynsä, me vanhenemme ja käytämme yhä enemmän terveydenhuollon palveluita. Näin ainakin sijoittajat tuntuvat ajattelevan.

Energia-alan korkeaan arvostukseen (P/E on 25) on toinen syy. Energia-alan yritykset ovat kärsineet öljyn hinnan putoamisesta ja niiden tulokset ovat pudonneet tästä syystä historiallisen alas. Tilanne kuitenkin muuttuu jossain vaiheessa; öljyalalle tarvitaan taas uusinvestointeja ja tuloksetkin paranevat.

Eri toimialojen välinen arvostustasojen epäsuhta tuntuu jatkuvan pitkän. Oheisen kuvan viiden vuoden kurssikehitys kertoo, että suosittu toimiala pärjää vuodesta toiseen pitkiä aikoja. Trendit ovat pitkiä ja rauhallisia ja valpas sijoittaja ehtii trendeihin mukaan. 

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki