Huhtamäki, ei hullumpi sijoitus

Viime syksynä etsin sijoituskohteeksi suomalaista pörssiyhtiötä, joka olisi vakiinnuttanut asemansa kansainvälisillä markkinoilla, jolla olisi merkittävää kasvupotentiaalia pitkälle tulevaisuuteen ja jonka johto olisi luottamukseni arvoinen. Sijoitin Huhtamäkeen.

Eilen, tiistaina 21.4., osallistuin Huhtamäen varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka järjestelyjen ja sisältönsä puolesta osoitti, että sijoitukseni vastasi tarkoitustaan.

Elintarvikepakkauksiin keskittyvällä strategialla, jota on osaavasti toteutettu, Huhtamäki kasvattaa liikevaihtoaan ja kannattavuuttaan . Kasvun kärki tulee jatkossa painottumaan kehittyviin markkinoihin Aasian johdolla. Huhtamäki on laskenut, että kansainvälinen keskiluokka, eli ne ihmiset, joilla on riittävä varallisuus käyttää tuotteita, joiden pakkauksia yhtiö valmistaa, kasvaa nykyisestä noin 2 miljardista lähes 5 miljardiin vuoteen 2030 mennessä. Huhtamäki katsoo olevansa ainoa maailmanlaajuisesti asiakkaitaan palvelemaan kykenevä yhtiö. Kansainvälisyyttä kuvastaa se, että Huhtamäen liiketoiminnasta 1% tulee koto-Suomesta!

Menestyville laatuyhtiöille on tunnusomaista osaava ja tehtäviinsä keskittyvä hallituksen puheenjohtaja – toimitusjohtaja-parivaljakko. Tältä osin Huhtamäen Pekka Ala-Pietilä – Juha Moisio-parivaljakko edustaa vaadittavaa uskottavuutta. Heillä on hyvät edellytykset alan hall of fame:en Koneen Herlin – Ala-Huhta, Sammon Wahlroos – Stadigh, UPM-Kymmenen Wahlroos – Pesonen, muutamia mainitakseni, kanssa.

Suosittelen tutustumaan Huhtamäen tilinpäätökseen ja toimintakertomukseen vuodelta 2014 ja osavuosikatsaukseen 1Q/2015 http://www.huhtamaki.com/fi. Huhtamäestä Koneen kaltainen lipunkantaja kansainvälisillä markkinoilla.

3 thoughts on “Huhtamäki, ei hullumpi sijoitus

 1. Jep

  Kiitämme:

  – meno on ollut vahvaa ja kehittyvien markkinoiden tarina on uskottava. Johto on iloisessa kasvuyhtiön hyökkäysmoodissa (=parempi kuin lannistunut "puolustustaisteluun" virittäytynyt johto)

  – arvoketjussa seuraavana olevalla ei ole varaa elintarviketurvallisuuteen liittyviin katastrofeihin -> suojannee Huhtamäen asemaa vaikka pakkausten tekeminen ja logistiikka ei olekaan rakettitiedettä

  Moitimme:

  – osinko jatkuvasti alhainen suhteessa markkina-arvoon ja voittoon

  – korkeat investoinnit

  – takana on jo pelottavan jyrkkä kurssinousu

  1. Jep, jep

   Investoinnit tulevat jatkumaan, joten osinkopaperia ei tästä yhtiöstä vähään aikaan tule. Mikäli osaketta saa hetkellisen markkinanotkahduksen takia nykyistä halvemmalla, aina parempi. Huhtamäki on löytänyt tiensä ulkolaisten sijoittajien listoille (46% omistajista), joten uskon, että kysyntä pitää hintatason korkeahkona toteutuneeseen tulokseen nähden. Keskusteltuani kokouksessa Huhtamäen pakkausasiantuntijan kanssa (tuotteet hyvin esillä) oma käsitykseni, ennen kaikkea joustopakkaukset-tuoteryhmän osalta (monikalvotekniikka), muuttui huomattavasti bulkista high-tech:iin.

   1. Vähän myöhässä vinkki…

    Ei se lukijaa paljoa ilauta lukea jälkijunassa, että osuipa osto kohdalleen, kun kurssi on raketoinut 50%. Jos tämä juttu olisi tullut ulos syksyllä, lauma lukijoita taputtaisi innoissaan. Nyt osake on jo niin kallis, että on riskipeliä lähteä sen kanssa urheilemaan.

    Piksu on ilmainen lehti, joten ei kai tältä voi vaatia sitä tai tätä, mutta joku motiivi sen lukemiseenkin pitää olla, kun kerran jaksatte vaivaa nähdä sen tekemiseen, mikä perusteenne sitten onkin. Puoli vuotta vanhat tipsit eivät oikein täytä mitään tarvetta.

    Toki Huhtamäki voi olla hyvä sijoitus pitkässä ravissa, mutta ainakin siitä joutuu nyt maksamaan hurjasti enemmän kuin syksyllä.

Comments are closed.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin