Parhaat talletuskorot ovat puolen prosentin tuntumassa

Piksu toimitusta pyydettiin viime helmikuussa vertaamaan talletuskorkoja. Jätimme vertailun tekemättä kun asia ei ollut ajankohtainen. Osakkeet olivat edullisia ja yritykset tekivät osakkeenomistajan sijoittamalle pääomalle kohtuullista tulostuottoa (keskimäärin noin 5%).

Osakkeiden hinnat ovat sen jälkeen nousseet ja sijoitetulle pääomalle saa keskimäärin enää noin 4,5% tulostuottoa.  Mutta minkälaista tuottoa saa alle kuukauden varoitusajalla nostettavissa olevalle talletukselle?  Talletuskorot ovat olemattomia, parhaat ovat puolen prosentin tuntumassa. Yleensä ei maksa vaivaa lähteä hakemaan tuottoa omaa pankkia etäämmältä, ero on kymmenen tuhannen euron talletukselle vain kymppejä vuodessa. Talletuskoroista ei ole edelleenkään vaihtoehdoksi hyvin valituille osinko-osakkeille. 

2 thoughts on “Parhaat talletuskorot ovat puolen prosentin tuntumassa

 1. Hyvää korkoa saa kahdesta pankista

  Norwegianin ehdot ovat tuossa https://www.banknorwegian.fi/Talletustili   ja ruotsalaisen kilpailijan tuossa https://www.tfbank.fi/tf-bank-saeaestoetili/ . Norwegianin korko on tällä hetkellä 1,7% ja TF:n 1,6%.

  Mulla on tilit molemmissa eikä mitään valittamista. TF:ssä saa tehdä vain 2 ilmaista nostoa / vuosi, Norjan pankilla ei rajoituksia. Jälkimmäinen toimii kaikissa 4 Skandimaassa. Norjan talletussuoja on 2 miljoonaa kruunua eli noin 200 000 euroa. EU:ssa 100 000 euroa.

 2. Aika naurettava ”vertailu”,

  Aika naurettava ”vertailu”, jossa ei ole mukana edes kaikkia suuria kotimaisia toimijoita, ja ulkolaisista kilpailijoista ei ole saatu selville mitään muuta kuin ”Tiliehdot saatavilla, jos hakee asiakkaaksi”. Varsinkin kun nämä vertailussa esitetyt runsaat ja yksityiskohtaiset tiedot (tilin nimi ja korko, mutta ei edes tietoa lasketaanko korko päivä- vai kk-saldolle) lukee selkokielellä em. linkissä ja myös tuolla

  https://www.banknorwegian.fi/Tuotteet

  Muutenkin olisitte voineet edes matkimistarkoituksessa vilkaista vaikka tuonne:http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/korot/index.jsp?selected=talletuskorot#saastotili

  Edellä mainittujen lisäksi entinen pitkäaikainen listaykkönen Nordax maksaa nykyisin korkoa 1,15 %. Collector ei ota enää uusia (suomi)asiakkaita säästötilille. Näistä ulkolaisista ainoastaan TF-pankilla on sivuliike Suomessa, joten sen maksamasta korosta menee lähdevero, muista (vähennysten jälkeen) pääomavero.

Comments are closed.

Related Posts