Pienlainoja on hyvä vertailla ennen hakemista

Kevyttä

Monet suomalaiset ottavat elämänsä aikana ainakin kerran lainaa. Tietenkin hyvin yleisiä syitä lainan ottamiseen on suuren hankinnan kuten auton tai asunnon rahoittaminen. On kuitenkin myös monia muita syitä, miksi ihmiset ottavat lainoja. Oli kyseessä sitten suurempi laina isoon hankintaan tai pienempi hetkelliseen helpotukseen, on hyvin tärkeää, että vertailet lainavaihtoehtojasi ennen lainan hakemista.

Pienlainoilla tarkoitetaan nimensä mukaisesti rahamääräisesti pienempikokoisia lainoja, joiden lainasumma on pienempi kuin suurien lainojen. Lainasumman lisäksi kuitenkin on muita asioita, jotka ovat ominaisia pienlainoille. Esimerkiksi niissä on usein suhteessa suuremmat korot, kuin suuremmissa lainoissa. Käytännön esimerkkinä voidaan vertailla kulutusluoton ja asuntolainan korkoja. Koska alalla on olemassa lukemattomasti erilaisia pienlainoihin liittyviä vaihtoehtoja, sinun kannattaa käyttää hetki aikaa siihen, että valitset juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Vertaile pienlainoja helposti verkossa

Jos olet ikinä tutustunut enemmän lainamahdollisuuksiin, voit huomata vaihtoehtoja olevan lukemattomissa määrin. Vertaile lainat aina ennen lopullista päätöstä, jotta olet varma löytäväsi juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon. Tämä onnistuu hyvin helposti internetin ihmeellisen maailman avulla. Verkosta löytyy erilaisia sivustoja, jotka tekevät tämän prosessin sinulle todella näppäräksi.

Käyttämällä näitä sivustoja hyväksesi, voit huomata heidän esittelevän suosituimmat lainat, eritellen ne tiettyjen tekijöiden mukaan. Sinun yksinkertaisesti siten tulee tietää, mitä haluat lainaltasi, ja mitä eri termit tarkoittavat. Näin voit hyvin helposti löytää juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Ota huomioon tärkeät tekijät

Mitä sitten ovat nämä erilaiset tekijät, jotka mainitsimme yllä? Niihin kuuluu erilaiset tiedot esimerkiksi lainan takaisinmaksuajasta, todellisesta vuosikorosta, kuinka nopeasti voit saada lainaa, ja tietenkin minkä kokoinen laina on mahdollista hakea. Laina-alalla, kuten kaikilla muillakin aloilla, on omat terminsä. Nämä termit saattavat tehdä hankalammaksi ymmärtää, mitä laina pitää sisällään.

Lainasumma tarkoittaa minimi- ja maksimimäärää, kuinka paljon voit hakea lainaa. Se merkataan yleensä hintahaitarilla, joten voit valita juuri sen verran lainaa, kun tarvitset. Vasteaika tarkoittaa sitä, kuinka nopeasti voit saada lainaa. Jos tarvitset pienlainan mahdollisimman nopeasti, voitkin tämän tiedon avulla selvittää, mikä on kaikista nopein vaihtoehto.

Laina-aika tarkoittaa sitä, kuinka kauan sinulla on aikaa maksaa lainaa takaisin. Toisin sanoen se myös kertoo siitä, kuinka monissa osissa voit maksaa lainan takaisin. Tietenkin on hyvä, jos saat lainan maksettua takaisin pienemmissä erissä, jolloin sen kuukausittainen vaikutus talouden muihin menoihin on pieni. Toisaalta lyhyempi laina-aika mahdollistaa yleensä matalammat korot, sillä muut lainan takaisinmaksuun liittyvät kulut ovat tällöin pienempiä. Tämä kannattaakin pitää mielessä, sillä kuten mainitsimme, pienlainoissa on tyypillisesti suuria korkeammat korot.

Yhdistä olemassa olevia lainoja

Oletko jo hakenut monia pienlainoja, ja maksat niitä takaisin yhtä aikaa? Siinä tapauksessa voi olla hyvä idea tutustua lainojen yhdistämiseen. Sillä tarkoitetaan monien pienlainojen yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jota maksat takaisin.

Mikä sitten on tämän yhdistämisen hyvä puoli? Hyvin yksinkertainen; kuten mainitsimme, pienlainoissa on yleensä suurempi korko kuin suurissa lainoissa. Toisin sanoen, jos yhdistät pienlainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi, mitä oletettavammin lainan korko tulee pienenemään. Siten maksat loppujen lopuksi suhteessa vähemmän takaisin.

Ota yhteyttä asiakaspalveluun tarvittaessa

Onko sinulla vielä jotain mielessä, mihin tarvitset vastauksen? Silloin sinun kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Voit löytää asiakaspalvelun yhteydenottotiedot lainanvertailusivustoilta hyvinkin helposti.

Monet näistä asiakaspalveluista ovat täysin sitomattomia. Siten voit esimerkiksi kysyä heiltä hyvinkin yksityiskohtaisesti, minkä kokoinen korko tietylle lainalle laskettaisiin tietyllä ajalla. Vaikka he tekisivät kaikki laskemiset puolestasi, tämä ei silti sido sinua vielä lainanhakemiseen. Siten voit ottaa yhteyttä kaikkiin lainanantajiin, ja löytää juuri sinulle parhaan vaihtoehdon.

 

Kuvan lähde: pixabay / stevepb

Related Posts