Osakeseurannan päivitys

Sijoittaminen

https://www.sinisaariconsulting.com/StockAnalysisTool.html

Tuloskausi alkaa olla lopuillaan. Earnings season-välilehdellä näkyvät tulokset tähän asti. 40 firmaa on ylittänyt ennusteeni, 8 alittanut ja 39 mennyt odotusteni mukaan.

Top 10-muutokset ovat hyvin hitaita kun on niin monta vaikuttavaa tekijää ja useimmat pitkän aikavälin tekijöitä. Jos vertaa Top 10 summaryn ja Factor Rankingin 10 parasta firmoja niin kummastakin löytyy Titanium, Veteranpoolen ja Tecnotree.

Harmittaa kun tuli myytyä Tecnotree pois kuukausi sitten kun julkaistiin tieto hyvin edullisesta suunnatusta annista. Minusta se tuntui aluksi siltä että vanhoja omistajia sorretaan kohtuuttomasti. Menin hätäpäissäni myymään. Seuraavana päivänä katsoin Inderes TV:stä toimitusjohtajan haastattelun ja se muutti käsitykseni. Antiin oli perustellut syyt. Kurssi on noussut tuosta 7o% kuukaudessa. Tämä taisi olla tämän vuoden pahin virhearvioni.

Viime vuonna se oli Nesteen myynti koronakuopassa naurettavan halpaan hintaan.

Hyviä kauppoja on myös tullut tehtyä. Harvia on ollut täydellinen yllätys. Aloitin sen ostot syksyllä 2019 hintaan7 euroa/ kappale. En suinkaan minkään erinomaisen analyysin perusteella vaan koska mökille hankittiin Harvia vedenlämmitin niin päätin tutustua firmaan hieman tarkemmin. Ja koska se vaikutti silloin edullisesti hinnoitellulta niin ostin sitä lisääkin monta kertaa. Lisäksi kuulin Tapio Pajuharjun esityksen Pörssi-illassa ja se oli hyvä.

Korkoa-korolle vuosituotolla (CAGR) mitattuna parhaat 5 sijoitustani ovat

Harvia Plc

Talenom Oyj

Tokmanni Group Oyj

Veteranpoolen B

Nokia Corporation

 

Ja huonoimmat:

Neste Corporation

Raute Corporation A

Fortum Corporation

Verkkokauppa.com Oyj

Osuuskunta KPY

 

 

Related Posts