Pitkästä aikaa suomalainen tuoteinnovaatio – sähköinen moottorikelkka

Kevyttä

Suomalaisen Aurora Powertrains Oy:n eSled sähkömoottorikelkka on yrityksen oman tuotekehitystyön tulos. Sähkökelkat valmistetaan yrityksen tehtaalla Mikkelissä ja toimitukset asiakkaille alkavat joulukuussa 2023.

Täysin sähköinen moottorikelkka luo ympäristöystävällisen tavan liikkua talviluonnossa.  Se on ajettaessa hiljainen, päästötön ja hajuton, joten sähkökelkkailija ei aiheuta häiriöitä muille luontoihmisille tai eläimistölle. Ajajalle uusi tekniikka tuo mukanaan entistä mukavamman ajokokemuksen. Sähkökelkan taloudellisuus on omalla tasollaan, sillä 100 km matkaan lumella kuluu energiaa vain n. 21 kWh (jopa alle 2 €).

Kuusi kertaa maapallon ympäri

Patentoidut sähköiset ja mekaaniset ratkaisut on testattu Pohjolan olosuhteissa.

– Esisarjan sähkökelkkamme ovat olleet käytössä Suomen Lapissa ja Norjan Huippuvuorilla noin viiden vuoden ajan. Tuhannet kansainväliset elämysmatkailijat ovat ajaneet sähkökelkoillamme yhteensä yli 200 000 km matkan, kertoo Aurora Powertrains Oy:n toimitusjohtaja Matti Autioniemi.

-Jokainen kilometri kuljetaan turvallisesti ja luontoa arvostaen. Kelkan ominaisuudet hallitaan omalla pilvipalveluun yhteydessä olevalla ohjelmistolla.

-Se optimoi energiankulutusta sekä mahdollistaa online-päivitykset ja huollot.

-Safarikäytössä tehoasetukset voidaan klikata sopivaksi kokemattomille kuljettajille. Lisäksi opas näkee kelkkansa näytöllä safarin jokaisen eSledin sijainnin, jolloin ryhmä pysyy koossa hallitusti, lisää Autioniemi.

 

Related Posts