Pörssin keskisuuret yritykset ovat tarjonneet hyvää tuottoa

Sijoittaminen

Piksu Toimitus tutki miten eri kokoiset yritykset ovat pärjänneet pörssissä. Vuoden 2020 koronakuopan jälkeen parhaiten ovat pärjänneet keskisuuret yritykset kun taas suuret taisivat olla parhaita vuosina 2017-2020.

Yritysten pörssimenestys ei näyttäisi viimeisen kuuden vuoden aikana kovinkaan paljon korreloineen niiden koon kanssa eikä sijoituskohteita kannata ensisijaisesti valita yrityksen koon perusteella. Kannattaa ennemminkin keskittyä yrityksen liiketoiminnan kehitykseen, liikevaihdon kasvuun, operatiivisen toiminnan tuloksellisuuteen ja muihin vastaaviin yrityksen toimintaan liittyviin tekijöihin.

Miksi sitten toiset suosivat pieniä yrityksiä ja jotkut haluavat suuria? Suuremmat yritykset koetaan vakaammiksi ja institutionaalisten sijoittajien kuten rahastojen on helppo ostaa niistä riittäviä eriä. Pienemmät yhtiöt tarjoavat rikkaamman valikoiman ja ne ovat enemmän piensijoittajien suosiossa. Pienemmät ovat yleensä pitkällä tähtäimellä tarjonneet hieman suurempia suurempia tuottoja, mutta nämä tuotot tulevat suuremman riskin kera.

Vertailuun otettiin pohjoismaiset euroissa lasketut tuottoindeksit (gain index), joissa on mukana sekä kurssinousu että mahdolliset osingot. Pohjoismaisia osakkeita käytettiin sen vuoksi että suomalaiset monasti sijoittavat pohjoismaihin ja koska pohjoismaiset osakemarkkinat ovat yhteensä riittävän laajat tarjotakseen kohtuullisen luotettavan tuloksen.

Tietojen lähde: OMX Nordic

 

Vastaa

Related Posts

Talous

Palvelujakin paleltaa jo

Koronan jälkeinen talous on venkoillut oudosti. Historiallisen elvytyksen buustaama kysyntäpiikki johti yhdessä vakavien tuotantohäiriöiden kanssa tarjontapulaan ja inflaatioon, joka alkoi jo kuukausia sitten näivettää teollisuutta.

Palvelujen

Sijoittaminen

Halvan rahan aikakausi

YLEn Areenasta löytyy hyvä dokumentti FEDin toiminnasta ja USAn talouskehityksestä finanssikriisistä tähän päivään.

https://areena.yle.fi/1-65378367

Dokumentissa tulee uusia näkökulmia myös liittyen kysymykseen omien osakkeiden ostosta. Tähän otetaan hieman

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com