PT: Suomi välttää taantuman

Palkansaajien Tutkimuslaitos: Suomen kokonaistuotannon supistuminen ensi vuonna on kansainvälisen talouden viimeisimmän kehityksen perusteella epätodennäköistä. Talouden epävarmuus on vähentynyt siitä, mitä se oli heinä-elokuun vaihteessa. Tuolloin näytti mahdolliselta, ettei vain Eurooppa vaan myös USA ja samalla koko maailma voisi joutua samanlaiseen kriisiin kuin vuoden 2008 lopulla.

USA:ssa jo käänne parempaan

Kulutusta, teollisuutta, työmarkkinoita ja jopa asuntomarkkinoita kuvaavien indikaattoreiden perusteella USA:n talouskasvu on nopeutumassa. USA:n kokonaistuotanto kasvoi tämän vuoden kolmannella neljänneksellä 0,5 prosenttia edellisestä neljänneksestä ja loppuvuodeksi ennustetaan vieläkin vauhdikkaampaa kasvua. Vaikka on mahdollista, että USA:n kasvu hidastuu väliaikaisesti ensi vuoden alkupuolella, uskotaan verraten yleisesti, että USA:n kokonaistuotanto kasvaa ensi vuonna noin 2,5 prosenttia. Tämä tekee osaltaan mahdolliseksi sen, että kehittyvien maiden talouskasvu jatkuu kohtuullisen nopeana. Kiinan siirtyminen inflaation hillinnästä kysynnän vahvistamiseen, tukee Aasian talouskasvun jatkumista laajemminkin. Kaiken kaikkiaan kehittyvien maiden kuten esimerkiksi Venäjän taloustilanne ja kasvunäkymät ovat huomattavasti paremmat kuin vuoden 2009 taantuman korvalla.

Koko tiedote luettavissa: PT talousennusteen arviointia

 

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com