PT: Suomi välttää taantuman

Palkansaajien Tutkimuslaitos: Suomen kokonaistuotannon supistuminen ensi vuonna on kansainvälisen talouden viimeisimmän kehityksen perusteella epätodennäköistä. Talouden epävarmuus on vähentynyt siitä, mitä se oli heinä-elokuun vaihteessa. Tuolloin näytti mahdolliselta, ettei vain Eurooppa vaan myös USA ja samalla koko maailma voisi joutua samanlaiseen kriisiin kuin vuoden 2008 lopulla.

USA:ssa jo käänne parempaan

Kulutusta, teollisuutta, työmarkkinoita ja jopa asuntomarkkinoita kuvaavien indikaattoreiden perusteella USA:n talouskasvu on nopeutumassa. USA:n kokonaistuotanto kasvoi tämän vuoden kolmannella neljänneksellä 0,5 prosenttia edellisestä neljänneksestä ja loppuvuodeksi ennustetaan vieläkin vauhdikkaampaa kasvua. Vaikka on mahdollista, että USA:n kasvu hidastuu väliaikaisesti ensi vuoden alkupuolella, uskotaan verraten yleisesti, että USA:n kokonaistuotanto kasvaa ensi vuonna noin 2,5 prosenttia. Tämä tekee osaltaan mahdolliseksi sen, että kehittyvien maiden talouskasvu jatkuu kohtuullisen nopeana. Kiinan siirtyminen inflaation hillinnästä kysynnän vahvistamiseen, tukee Aasian talouskasvun jatkumista laajemminkin. Kaiken kaikkiaan kehittyvien maiden kuten esimerkiksi Venäjän taloustilanne ja kasvunäkymät ovat huomattavasti paremmat kuin vuoden 2009 taantuman korvalla.

Koko tiedote luettavissa: PT talousennusteen arviointia

 

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki