Qt poistohintaan – 97%

Digia paljasti että Qt-toiminnot siirtyvät Nokialta 4 miljoonan euron kauppahinnalla. Qt-teknologia siirtyi Nokian omistukseen Trolltech-yrityskaupassa tammikuussa 2008 153 miljoonan taalan hintaan. Neljässä ja puolessa vuodessa markkina-arvo laski 97%. Markkina-arvon lasku on ollut jopa nopeampi kuin emoyrityksellä. Nokian markkina-arvo kokonaisuudessaan on laskenut vuoden 2008 tammikuusta 92%ia (Tammikuu 28, 2008: 34USD). Rapautuiko Qt siis nopeamin kuin uusi emoyritys ympärillä?

 
Takavuosina, kun Nokian strategia "ovettui", Nokian M&A-operaatiot olivat varsin mittavia. Useat teknologiat ja palvelut on ajettu alas ja harvemmat kelvanneet myyntiin. Qt-teknologia on yksi harvoista kelvanneista. Ulkopuolisena on vaikea arvioida mitä alkuperäisestä Trolltechista on jäljellä ja mikä Qt tilanne markkinoilla on. Kuitenkin 4 miljoonaa on varsin pieni hintalappu, jos edes jotain on säilynyt norjalaisesta jalokivestä. Voisipa jopa uskaltaa arvata, että kaupan jälkeen on Digian pääkottorissa aukaistu pullo Bollingeria.
 
 

2 thoughts on “Qt poistohintaan – 97%

 1. Ostokset

  Kun yritys menestyy liian hyvin ja se jossakin näkee joitain uhkia, niin liian suuret yritysostot ovat varmoja osakearvon tuhojia. Nokia ei menestyksen aikana ostanut mitään vaan se starttasi kassansa tuhoamisen kun se alkoi näkemään uhkia. Microsoft on myös alkanut ostamaan kalliilla jotain, vielä se ei ainakaan ole tuhon tiellä. Googlella oli samanlainen Motorola ostos ja Facebookilla Instagram. 

 2. Markkinat luottavat Digian kykyyn hyödyntää Qt teknologiaa

  Markkinat näyttävät luottavan siihen, että Digia osaa hyödyntää ostamansa Qt mobiiliteknologiaa.

  Digian kurssi on noussut noin 16%, joka tarkoittaa sitä, että Digia on nyt ostoksen jälkeen noin 9,5 M€ arvokkaampi kuin ennen.

  Toivotaan että markkinat ovat oikeassa. En itse omista Digiaa mutta olisi mukava jos Digia menestyisi.  

   

Comments are closed.

Related Posts