Rahastoliiketoiminta

Tämän kirjoituksen innoittajana on Kain kirjoitus:

http://www.piksu.net/artikkeli/suomalaisia-sijoitusrahastoja-kannattaisi-markkinoida-ulkomaille

Lueskelin eilen kirjan Following the trend… (http://www.amazon.com/books/dp/1118410858) ja sen varsin hyvin perusteltu mielipide oli että valtaosa Hedge-fundien hienosta historiasta saavutetaan varsin yksinkertaisin algoritmein. Tässä kirjassa on myös esitelty muutama tälläinen hyvin tunnettu strategia. Strategioiden hyvyys perustuu eriomaisuusluokkien hajautukseen. Siitä joskus myöhemmin lisää.

Tänään aamulla  luin 7.8 ilmestyneen fundStrategy lehden. Siinä esiteltiin rahastonhoitaja Ian Mortimerin kalenteri 22-26 Heinäkuuta. Hän on Guinness Global Equity rahaston rahastonhoitaja. Tehtävät olivat seuraavat:
Maanantai: Suoritti ensimmäisen täydenmatkan triathlonkilpailun

Tiistai:  Tarkastivat salkussa olleiden osakkeiden arvostustasot. Ei tullut mitään muutoksia tällä kertaa.

Keskiviikkona: Aloitti työnsä aikaisin Genevessa markkinointipalaverilla jossa oli hyvä setti mahdollisia rahastoon sijoittajia. Sijoittajaehdokkaille esiteltiin sijoitusprosessia.

Torstai: Mortimer palasi rahastonhoitotehtäviin ja löysi hyvin suoriutuneen Northgrop Grumman yrityksen.

Perjantai: Toimistolla oli hallituksen kokous jossa aamulla mietittiin yrityksen kehittämistä ja mahdollisia uusia tuotteita. Hän soitti myös Amerikkaan asti.

Lauantai ja Sunnuntai: Lepoa

Kun katson Mortimerin aikataulua ja muistelen illalla lekemaani kirjaa niin rahastoliiketoiminta on juuri markkinointiliiketoimintaa. Olen samaa mieltä Kain kanssa, että kansainvälistyminen on hyvää monessa liiketoiminnassa, myös rahastoliiketoiminnassa.

Related Posts