One thought on “Sijoitusrobotin tunnusluvut nähtävillä

 1. Robotin tunnusluvut eivät anna todellista kuvaa sijoittajalle

  Näihin tuotto-odotuksiin olisi hyvä ottaa mukaan myös jotain esimerkkiä siitä paljonko menee arviolta rahaa välityspalkkioihin. Esimerkiksi vuonna 2010 jolloin robotti tuntui peittoavan indeksin 16%:lla tapahtui 70 osto/myyntitapahtumaa.

  Tästä saamme laskettua todelliset kulut käyttämällä esimerkkinä OP-pankin välityspalkkioita [Lähde: http://www.taloustaito.fi/fi-FI/s/sijoitukset/palkkiot-syovat-helposti-pienia-saastoja%5D olettaen, että salkussa pidetään 5 kpl osakkeita niin, että keskimääräinen tapahtuma on 2000€ 10000€ sijoituksella.

  Välityspalkkioihin menee: 8*70+70*2000*0.0025 = 910€ joka vähennettynä sijoitusrobotin 13 400 € tuotosta osoittaa todellisen tuoton eli 12490 € verrattuna indeksin tuottamaan 11900 €. Robotin tuotto oli siis 4.7% parempi kuin indeksin. Tästä herää kysymys, että onko robotin suosituksia järkevä seurata pidemmällä tähtäimellä? Varsinkaan epävakaiden markkinoiden aikana.

  Lisäämällä robotin tuotto-odotuksiin myös arvion välityspalkkiosta saattaisi tuoda sijoitusrobotille ihan oikeata uskottavuutta. Nyt se on lähinnä verrattavissa WinCapitan tyyppiseen hypetykseen jolla tyhmiltä ihmisiltä otetaan rahat pois. Olen itse työskennellyt useita vuosia ohjelmistoteollisuudessa ja oppivien sekä älykkäiden järjestelmien parissa neuroverkoista vektorikoneisiin. Täten olen suhteellisen skeptinen pelkästään kurssivaihteluista sekä volatiliteetistä saataviin ennustuksiin. Olen kuitenkin valmis muuttamaan mielipidettäni, jos tilastoihin ilmestyy arvioita algoritmin todellisista tuotoista ottaen huomioon arvioidut välityspalkkiot.

  Antti

Comments are closed.

Related Posts

Yhteiskunta

Suomen aseteollisuudesta

Nato-ratkaisun jälkeen Suomessa olisi kaikki syyt kiinnittää huomiota otsikon aiheeseen. Totean, että jotkut faktat saattavat yllättää, mutta ne on taatusti dokumentoitu.

1) Suomen ”köyhyys”

Sotahistoriaamme on kirjoitettu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com