Sijoitustaktiikkaa

Sijoittaminen

Olen kaiken aikaa ihmetellyt, miten helpoksi inflaationtorjuntaa on kuviteltu. Esim. Ranskassa ei Lagarden tädin jutuista mitään perusteta, vaan mennään kadulle mellakoimaan, jos palkka ei riitä. Ja kun palkkoja nostetaan, hinnat nousevat vastaavasti. Tällaista kutsutaan inflaatiokierteeksi.

Väestön ikärakenne ja Länsi-Euroopan korkea sosiaaliturva takaavat, ettei palkkojen ostovoimaa voida laskea. Maahanmuutosta ei ole ainakaan Suomessa halvan työvoiman takaajaksi. PK-seudulla Espoossa ja Vantaalla puolet työttömyyskorvauksista menee maahanmuuttajille.

Yksin ja vaihtelevilla porukoilla olen haarukoinut läntisiä Q2/ 2023 tuloksia. Tuloksen parantajia ei ole tungokseen asti, jos ei ole runsaasti pahoja romahtajiakaan. Itse en tulosodotuksissa näe aihetta kurssinousuihin. Jos tunnelma on tulosjulkistuksissa alavireinen, odotuksen ylityskään ei ole tae kurssinousulle.

Ainakin syksyyn asti houkuttelevimmalta tuntuu jatkaa Svea Bankin (aik. Ekonomi) talletusta. Koko saldo koko ajan nostettavissa ja korko 3,55 %, Norwegian tarjoaa 3,75 % ja Brocc/ Balanzia 3,7%. TF Bank tarjoaa 3,5 %, mutta tilin käyttö on hankalaa. Tietenkin tuollaiset korot häviävät hyvinkin monille osingoille, mutta osinkoja jaetaan vielä nykyäänkin EU:ssa etupäässä keväisin. Ajatus on luonnollisesti ostaa pohjalta ja sen paikkaa kukaan ei tiedä etukäteen.

Huhtikuussa olisi minun sopinut myydä enemmän. Jotenkin jäin odottamaan kurssien toipumista osingonmaksusta ja taisi olla muutakin ajateltavaa. Olen aina sanonut, että ”sell in May” tarkoittaa myös huhtikuuta, mutta nyt se itseltä unohtui.

USA:ssa sanotaan ”not over till the fat lady sings”. Euroopassa sopisi sanoa ”not over till the small grandpa in the bunker resigns”. En minä Ukrainasta ole huvikseni kirjoittanut, sillä asia on ainakin Euroopassa vakava. Kummallista vain, ettei taloutta osata yhdistää talouden ulkopuolella oleviin asioihin oikeaan aikaan. Markkinat elävät aivan liikaa kädestä suuhun. Maanviljelijä katsoo paitsi sääennusteita myös kalenteria. Kasvu tyrehtyy pelloilla syyskuussa, oli sääennuste sitten millainen hyvänsä.

14.7.2023 tulevat Elisan ja JPMorgan Chasen osarit ja siitä Q2/ 2023 tulosjulkistusten pääjoukko aloittaa.

 

Lisäys 12.7.: Nordea pohtii, saadaanko inflaatio hallintaan Blogi: Mitä jos inflaatio ei laskekaan nopeasti? | Nordea Corporate

kvartaali osavuosikatsaus

One thought on “Sijoitustaktiikkaa

  1. Kuluneella viikolla olen ostanut muutaman erän Cargoa ja Tietoa. Kolmannesta firmasta annoin toimarin sen verran myöhään, että päivän alin oli jo ohittunut.

    Reaktiot ovat olleet tyypillisen liioiteltuja / epäloogisia. Kun tunnelma on, mikä on, vikaa löytyy aina. Hyvä tulos, mutta tilauksia hiukka odotettua vähemmän ja kuitenkin suuri osa lv:sta tulee ylläpidosta. Kun USA:ssa tunnelma juuri nyt on rauhallinen, pelimerkkejä on taatusti jäljellä ainakin jonnekin lokakuulle.

Comments are closed.

Related Posts